Skocz do zawartości

Sprawdzanie indeksacji linków a powtarzający się parametr adresu url

madox91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Postanowiłem sprawdzić indeksację linków.

Zebrałem wiekszość linków dodanych do profili for i przykuło moją uwagę to, że dużo adresów url na końcu posiada podobny parametr.

Przykład : 

https://forumtv.pl/ucp.php?i=164

Chodzi mi o końcówkę ucp.php?i=164. Z tym, że na różnych adresach te liczby się zmieniają, a na niektórych sa takie same.

Nie wiem czy coś robię źle w ustalaniu tych adresów, czy te strony sa niezaindeksowane, może zablokowane ? Może trzeba jakąś treść umieścić na takim forum żeby pokazał się adres taki jaki powinien być ?

mam jeszcze takie pytanie, bo sam nie wiem czy dobrze sprawdzam adres profilu. Jak to robić ? W panelu uzytkownika wybrać profil > główne ( podgląd profilu ) czy profil > profil ( ustawienia ).

Proszę o odpowiedź.

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

Podana fraza - inurl:https://forumtv.pl/ucp.php?i=164 - nie została odnaleziona.

Podpowiedzi:

Sprawdź, czy wszystkie słowa zostały poprawnie napisane.

Spróbuj użyć innych słów kluczowych.

Spróbuj użyć bardziej ogólnych słów kluczowych.

Spróbuj użyć mniejszej liczby słów kluczowych.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Może ktoś inny mi odpowiedzieć na zadane pytania, bo na razie nie uzyskałem odpowiedzi jaka by mnie satysfakcjonowała.

Postanowiłem sprawdzić indeksację linków.
Podana fraza - inurl:https://forumtv.pl/ucp.php?i=164 - nie została odnaleziona.

co cię w tej odpowiedzi nie satysfakcjonuje ? To, że strona o podanym adresie NIE jest w indeksie google, czy nie rozumiesz tego prostego mechanizmu ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Chodzi mi o końcówkę ucp.php?i=164. Z tym, że na różnych adresach te liczby się zmieniają, a na niektórych sa takie same.
"I" to najwidoczniej zmienna ID <autoincrement> usera w bazie danych, więc oczywiste jest, że strony rożnych profili userów będą miały indywidualne IP.

Do tego w podanym URL wystepuje strona logowania, więc można sądzić, iż jest "tam" profil, ale dpstęp do jego treści jest dla zalogowanych użytkowników.  Gogle NIE ZAKŁADA kont i się nie loguje <przynajmniej oficjalnie> ;-)

Madox bardzo cięzko co kol wiek wytłumaczyć użytkownikowi który nie zna podstaw, nie chodzi o SEO a nawet o właściwości  standardowych CMSów i zasady funkcjonowania internetu.

bo na razie nie uzyskałem odpowiedzi jaka by mnie satysfakcjonowała.

To musisz ruszyć wiadomo co i poklikać w linki i zobaczyć czym te url różnią się, czy profil jest widoczny, bo po raz kolejny piszesz nonsens a później jeszcze wkurzasz się, że nie rozumiesz odpowiedzi.

Dobra, więc zmienie może pytanie, bo tworzą sie nieporuzumienia a MaxPan próbuje mnie jeszcze obrazic tym, ze moja znajomość z inetrentem jest mała. jednak potwierdza sie to, ze różni ludzie maja rózny tok rozumienia i nie idzie to właściwą ścieżką.

Podstawowe pytanie : jak sprawdzacie adresy załozonych profili forum ? Bo ja sprawdzam tak, że loguję się do profilu i kopiuje adres z pola wyszukiwania. I na końcu adresu częto widnieje coś takiego ucp.php?i=164. z tym, ze liczba na końcu może się różnić.

Nie mijcie mi tego za złe, że pierwszy raz w zyciu próbuję sprawdzić czy linki z profili się zaindeksowały.

Moze ja cos robię źle ? Moze tam na końcu adresu powinienem dodać, np. swój login. Nie wiem jak sie sprawdza więc pytam Was tu na forum. Podam dla przykładu inne adresy z profili, które wg. mnie wygladaja prawidłowo.

forum.dobreprogramy.pl/uzytkownik/307685-bastian17

forum.pcformat.pl/gogowaper-u

jest nazwa użytkownika a nie jakis dziwny parametr, który ja widze na końcu.

Dlaczego na końcu jest tak ucp.php?i=164, a nie z nazwa uzytkownika.

Wiele tego mam i podejrzewam, że to sa nieaktywne profile.

Może cos trzeba zrobic żeby je uaktywnić 

MaxPan próbuje mnie jeszcze obrazic tym,

Pokaż dokładnie w którym miejscu.

jak sprawdzacie adresy załozonych profili forum ?

Klikamy w profil

Bo ja sprawdzam tak, że loguję się do profilu i kopiuje

Myślisz, że robot Google też zaloguje się do twoje profilu?

ucp.php?i=164.

W tym miejscu nie znasz podstaw funkcjonownia internetu. To jest ID w 99% cyfra to liczba zarejestrowanych wizytowników, Twój profil jest 164 od początku forum. W różnych CMSach ten url jest rożny w konstrukcji ale w wielu jest ID.

jest nazwa użytkownika a nie jakis dziwny parametr, który ja widze na końcu.

Tak sobie wymyślił twórca CMS możesz mu napisać, że Tobie to nie podoba się

Napisze jeszcze raz, na prawde nie znasz podstaw funkcjonowania stron www, cmsów i internetu. Zamiast obrażać się i fikać rusz się i poczytaj co nie co.

Dlaczego na końcu jest tak ucp.php?i=164, a nie z nazwa uzytkownika.

Wiele tego mam i podejrzewam, że to sa nieaktywne profile.

Może cos trzeba zrobic żeby je uaktywnić

jednak potwierdza sie to, ze różni ludzie maja rózny tok rozumienia i nie idzie to właściwą ścieżką.

Podam dla przykładu inne adresy z profili, które wg. mnie wygladaja prawidłowo. forum.dobreprogramy.pl/uzytkownik/307685-bastian17 forum.pcformat.pl/gogowaper-u
NIe ma kolego czegoś takiego jak prawidłowo/NIEprawidłowo wyglądające adresy.

Są tylko działające/NIEdziałające adresy ~= dokumentny html.

Adres jaki podajesz jest tak zwanym SEO urlem, ale TO <Dołączył: 12-grudzień 11> powinieneś wiedzieć!

Wiele tego mam i podejrzewam, że to sa nieaktywne profile. Może cos trzeba zrobic żeby je uaktywnić
Ty <user> nic nie może zrobić ... chyba, że po rejestracji konta nawet ich nie aktywowałeś!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności