Skocz do zawartości

Spadki pozycji sklepu w serpach bez wyraźnego powodu

heheszki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

przychodzę o Was drodzy forumowicze z problemem pozycji w serpach. Prowadzę od ponad roku sklep i pozycjonuję go przez inna zewnętrzną firmę  od grudnia 2015.

Do ostatniego miesiąca było wszystko w porządku - ruch rósł  i pewne frazy już topy miały więc byłem zadowolony.

Koło 4-9/09/2016 mieliśmy najlepsze pozycje a seo dawało 300/uu+ dziennie.

No i nagle  coś się spieprzyło bo wyrzuciło frazy po kilka pozycji w dół zwłaszcza te większe i z biegiem miesiąca poza 10. Ruch spadł do jakiś max 100/uu.

Z obserwacji wynika, że:

- w GSC nie ma żadnej kary

- dostała cała domena jakiś sztych bo wszystko spadło od 5 do 15 pozycji ( nie licząc niektórych z wahaniami większymi)

- content się nie zmienił tego czasu (wręcz przeciwnie  wzrasta ilość produktów; dodano nowe funkcjonalności na +seo)

- mamy kolo 2-3tys linków na różne podstrony z wymieszanymi anchorami

- pozycjonowanie głównie  linkbuildingiem (linki z for itp.  pewnie jakieś katalogowanie w top 50 katalogów - linkhousa)

Czy w międzyczasie  jakieś miany w algo były?  Pingwin by nie przygibał całej domenie z tego co czytałem.

Jak zdiagnozować ten problem i wrócić do sytuacji sprzed miecha?

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Do ostatniego miesiąca było wszystko w porządku

Czy w międzyczasie jakieś miany w algo były?
Tak

Jak zdiagnozować ten problem i wrócić do sytuacji sprzed miecha?
To już musisz sie dowiedzieć w ramach konsultacji z

Prowadzę od ponad roku sklep i pozycjonuję go przez inna zewnętrzną firmę od grudnia 2015.
Poza tym to ta enigmatyczna firma powinna się tym zajmować.

Proszę.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

wrócić do sytuacji sprzed miecha?

Chcesz wracać do ery kamienia łupanego? Ostatnie miechy widziałem na zamku jak kowal żelazo kuł, ale to była ogólnie tylko atrakcja dla zwiedzających a nie linia produkcyjna... Trochę technologia poszła w ostatnim czasie do przodu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Witam,

dziękuję za odpowiedzi.

Niestety ta enigmatyczna firma sama wprost nie chce nic powiedzieć co mnie  cholernie irytuje. Takie zbywanie klienta, "no sklep wróci niebawem na pozycje i pójdzie w górę".  Zastanawiam się czy nie dowalić to jak spadki pozycji to spadki wypłaty..

Stwierdziłem, że wolę zapytać u Was na forum niż radzić się takiej firmy, która pewnie lada dzień zmienię.

wrócić do sytuacji sprzed miecha?

Chcesz wracać do ery kamienia łupanego? Ostatnie miechy widziałem na zamku jak kowal żelazo kuł, ale to była ogólnie tylko atrakcja dla zwiedzających a nie linia produkcyjna... Trochę technologia poszła w ostatnim czasie do przodu.

Aż boję się tego co mogę wydedukować z tego opisu. Czy jest aż tak źle, że mam 300uu a powinno być X więcej?

Niestety ta enigmatyczna firma sama wprost nie chce nic powiedzieć co mnie cholernie irytuje. Takie zbywanie klienta, "no sklep wróci niebawem na pozycje i pójdzie w górę". Zastanawiam się czy nie dowalić to jak spadki pozycji to spadki wypłaty..
To już musisz panie Kolego kierować się waszą umowa.  Nie oczekuj recepty "ja wrócić do epoki miecha", bo Ci nikt tego jednoznacznie nie powie zwłaszcza przy obecnych zawirowaniach w SERP. 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Niestety ta enigmatyczna firma sama wprost nie chce nic powiedzieć co mnie  cholernie irytuje. Takie zbywanie klienta, "no sklep wróci niebawem na pozycje i pójdzie w górę".  Zastanawiam się czy nie dowalić to jak spadki pozycji to spadki wypłaty..

Jak to nie chce nic powiedzieć, nie wini za spadki zmian w algorytmie.

Coś poprzednio pisałeś że nowe produkty dochodzą, międzyczasie linkowanie wewnętrzne się nie zmieniło. Jeszcze możesz posprawdzać linki przychodzące, jakiej jakości są.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności