Skocz do zawartości

Ciekawe zjawisko

blake

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie napiszę, że dużo rzeczy już widziałem, ale jeszcze pewnie niejedno mnie zaskoczy ;)

Sytuacja wygląda tak:

Kupiłem domenę do przetestowania przeniesienia całej strony na nową domenę i przekierowania tej co spadła. Na nowo kupioną domenę przerzuciłem całą stronę 1:1. Wrzuciłem wczoraj do submit urla, bo chciałem ją najpierw zaindeksować przed przekierowaniem, ale po kilku godzinach dalej jej nie było w indeksie. Dzisiaj patrzę i co widzę....

Po wrzuceniu urla do wyszukiwarki (tej nowej domeny) pokazała mi się na 1 pozycji stara domena. Title, opis taki sam jak na starej, co jest ok, bo nic nie zmieniałem, ale skąd się wziął url starej domeny zamiast nowej... ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

nie ma w title żadnego urla.

Są 2 identyczne strony na 2 różnych domenach A i B jak wyszukuje domenę A to widzę url domeny A, jak wyszukuje domenę B to widzę url domeny A. I nie w titlu tylko w adresie strony...

Oczywiście żadnej 301 jeszcze nie zrobiłem :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

No właśnie, DC to DC i ewentualnie jedna domena dostanie za to filtra, ale po wyszukiwaniu urla to powinien się raczej url pokazać wyszukiwanej domeny a nie innej, nawet jeżeli jest na niej identyczna strona i treść. To wygląda tak jakby google na swoje potrzeby zrobił jakieś automatyczne 301, bo po wejściu na nową domenę jest ona cały czas pod swoim urlem i nigdzie się nie przekierowuje.

a nie innej, nawet jeżeli jest na niej identyczna strona i treść

No właśnie nie zawsze. Miałem kilka razy dokładnie to samo.

Pewnie to algorytm dopasowania i podania wyników najlepiej pasujących do treści :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Dopisek.

Podobnie dzieje się jak na nowej domenie wrzuci się link do jakiejś strony.

Po wrzuceniu w wyszukiwarkę url domeny na początku wyników pokazuje się strona do której link był umieszczony.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Niestety... to tak nie działa :) Po wyszukiwaniu z site: pokazywała się już dobra domena.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności