Skocz do zawartości

Stan indeksowania - drastyczny spadek

Pawcioo1992

Rekomendowane odpowiedzi

Zaniepokoiłem się trochę stanem indeksowania. Do połowy maja miałem średnio 1,5k zaindeksowanych stron. Potem mam wydarzenie - "nieprawidłowe dane spowodowane spadkiem ilości informacji" Od tego momentu lecę. Teraz mam około 1100. Co może być nie tak? Poprzednia właścicielka dodawała ten sam produkt po kilka razy (zmieniają tylko kolor - opis zostawał taki sam) Czy duplicate content może być tego powodem? Oczywiście równocześnie poleciały błędy url z około 80 w lipcu do ponad 300 w październiku? Serwer lipny? Usuwałem też niektóre produkty i widzę że błędy dotyczą usuniętych lipnych produktów albo  właśnie zduplikowanych stron... 

www.krakowiankasklep.pl 

No tak, tylko martwi mnie ten komunikat. Ciągle lece nie drastycznie ale jednak. Poczytałem trochę i jest problem w usuniętych stronach i pozornie błędnych 404. Pytanie jak ogarnąć to? Czy prędzej czy później te błędne linki "zejdą" ze statystyk?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności