Skocz do zawartości

Anonimowe Squid Proxy na VPS z Aruba Cloud

ebinx

Rekomendowane odpowiedzi

Wziąłem testowo najtańszą opcję VPSa z Aruba Cloud, Debian Jessie i zainstalowałem Squida i teoretycznie ustawiłem transparentne proxy bez haseł z akceptowaniem ruchu z mojego ip.

Coś jest nie tak, czegoś nie zrobiłem i nie działa tak jak powinno. Scrapebox zwraca że nie przeszło testów (?302 redirect?). Proxy potrzebne do scrapowania google.

Jeśli jest tu ktoś kto wie, że na vps z Aruba Cloud za 4 zł można z powodzeniem ustawić proxy do cscrapowania google niechże da znać - ugadamy jakąś kasę za usługę, dam dostęp...

tel: 797354414 - Sławek, albo na ebinxint@gmail.com

(Wpis tu, bo to nie do końca zlecenie, a nuż komuś pomoże ten wątek)

W tym temacie na jednej z podstron jest poruszany temat stawiania proxy:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/106438-konfiguracja-vps-pod-publikera-i-omniadd/page-1

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

1) instalacja squid3

2) autoryzacja squid3 na wybrane IP lub login:haslo

2) konfiguracja squid3 by było proxy anonimowe.

Wykonaj reinstalacja Debiana na 8 minimal  i jak chcesz skontaktuj się ze mną E-mail: systemy.internetowe@gmail.com

to Ci zainstaluje, Wymagany dostęp root.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Już działa :-)

Generalnie brakowało kilku nagłówków i co ważne jak proxy po http to w scrapeboksie trzeba zaznaczyć w edycji sprwdzacza proxy follow redirects, żeby sie nie pluł, bo google robi przekierowanie z http na https

Carnagge - fajnie że wkleiłeś ten wątek, bo w nim sporo konkretów i to takich z prowadzeniem za rękę. Na pewno się komuś przyda.

@UP - jak chodzi o squida, to jest kwestia:

- instalacji apt-getem programu do autoryzacji od apache na login:hasło + dodania usera

- zmiany jednej linii kodu 

- wklejenia konfiguracji skopiowanej z internetów.

Tinyproxy -> nie używałem

Privoxy -> zgadza się

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@UP - jak chodzi o squida, to jest kwestia:

- instalacji apt-getem programu do autoryzacji od apache na login:hasło + dodania usera

- zmiany jednej linii kodu 

- wklejenia konfiguracji skopiowanej z internetów.

Testowałem taką metodę do stawiania proxy pod GSA. Generalnie squid nie był w cale super wydajny w porównaniu do innych rozwiązań. Samo proxy działało, ale... no właśnie. Może kwestia ustawień, ale nie chciało mi sie w squidzie grzebać.

na vps z Aruba Cloud za 4 zł można z powodzeniem ustawić proxy do cscrapowania google niechże da znać

Do w średnio intensywnego scrapowania musiałbyś takich proxy postawić kilkadziesiąt, a to już średnio ma sens. Jeden mały dedyk + duży blok IP.  Za $100-150 można znaleźć dedyk z 256 IP jak się bardzo dobrze poszuka.

@up
Tu masz IP w opłacie jednorazowej. Fajne rozwiązanie, ale OVH już kiedyś (ponad 2 lata temu z tego co pamiętam) zmieniało zasady gry w sprawie IP failover dla aktualnych klientów, czyli klient zapłacili jednorazowo za blok IPv4, a nagle musieli płacić miesięczny haracz. Później OVH wróciło do starego modelu rozliczeniowego za IP failover który widać aktualnie na stronie, ale jednak kupowanie IPv4 w firmie która zmienia zasady w trakcie gry jest ryzykowne. Do tego OVH otwarło 3 nowe datacenter (w tym w PL), mogą przez to znowu zacząć kombinować z IP.

W OVH do taniego VPS'a trzeba je aktywować w cenie 8 zł netto. Wiec teoretycznie kupując 10 * 8 = 80 zł jednorazowo i później 10 prywatnych proxy wychodziło by w cenie taniego VPS'a 11,99 PLN Netto / m-c .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności