Skocz do zawartości

Ewentualna sprzedaż własnego konta Adsense

Danno

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo konkretną propozycję sprzedaży swojego konta AdSense.
Kwota jest atrakcyjna, a że nie jestem jakoś specjalnie aktywnym w Adsense, zainteresowało mnie to...

Nie wiem natomiast, dlaczego ktoś chce kupić akurat moje konto...

Nie potrafię samodzielnie ocenić tej sytuacji.

Pewnie posiadacie sporo doświadczenia w tym zakresie.Czy mogę prosić o Waszą opinię w tym zakresie? Z czym to się je? Jakie są ewentualne zagrożenia i dlaczego mam tego nie robić? :) 

A masz połączone inne usługi G. z tym kontem ?

Jeżeli je sprzedasz to na te dane  już nie będziesz  mógł mieć nowego konta. Głównie  chodzi o weryfikację i historię... na starym koncie można "bardziej" naginać regulamin i dłużej zajmuje zanim je zamkną. 

Jeżeli masz jakieś inne usługi z kontem powiązane to "smród" na nie też może się przenieść.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

A masz połączone inne usługi G. z tym kontem ?

Jeżeli je sprzedasz to na te dane  już nie będziesz  mógł mieć nowego konta. Głównie  chodzi o weryfikację i historię... na starym koncie można "bardziej" naginać regulamin i dłużej zajmuje zanim je zamkną. 

Jeżeli masz jakieś inne usługi z kontem powiązane to "smród" na nie też może się przenieść.

A ponadto jakieś dodatkowe zagrożenia dla mnie? Dotyczące np. prywatności, czy bezpieczeństwa?

Gość chce przejechać pół kraju, zapłacić niemałe pieniądze za przeciętne konto. Dla mnie to co najmniej dziwne.

Teoretycznie to Twoje konto i możesz podatki płacić od wpływów i jakby coś było to figurują tam Twoje dane.

Dawno się nie zajmowałem AdSensem więc nie wiem co tam może być jeszcze... ale faktycznie trochę dziwne że aż tyle zachodu ktoś poświęca na kupno konta.

Co prawda puste ale paro miesięczne konta można kupić bez problemu online

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Po pierwsze: płaci podatki ten co jest wpisany

PO drugie: w przypadku bana - dożywotnio brak możliwosci założenia nowego konta

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Marcin... Kwestia interpretacji w skarbowym. Bo jako odbiorca masz wpisane obce imię i nazwisko.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Gość sam się do ciebie zgłosił i zaproponował kupno twojego konta ? Brzmi trochę podejrzanie, bo zawsze mógłby poprosić kogoś znajomego, by założył na siebie nowe konto. Jedyny sens, to wiek konta o czym pisał jimmi.

Tak jest - gość zgłosił się sam.

Konto ma kilka lat, lecz nie bardzo rozumiem, jakie to może mieć znaczenie.

Jeżeli dobrze rozumiem danych nie zmieni. Zmieni tylko nr konta, więc może pojawić się w przyszłości problem skarbowy.

Ja bym nie sprzedawał, tak szczerze mówiąc. Sama ta propozycja wydaje mi się dość podejrzana, ale to oczywiście Twój wybór, zależny pewnie również od oferowanej kwoty ;)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności