Skocz do zawartości

Czas ładowania strony

Bonifacy

Rekomendowane odpowiedzi

Po drugie, czy faktycznie FB i Google mogą tak spowalniać stronę?
Czytałeś to co pisałem i nagrałem ?

Strona nadal ładuje

- 53 requests plików Javascript

- 32 requests plików CSS

Zaradzaj optymalizacji lub zwrotu ileś % zapłaty za które zlecisz < ~ 500-1.000 zł netto> fachowcowi optymalizację WP.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

imo smartlook dyskwalifikuje tę stronę totalnie, strony które używają takich narzędzi trzeba raczej omijać niż im pomagać

Strona nadal ładuje

- 32 requests plików CSS

Zaradzaj optymalizacji lub zwrotu ileś % zapłaty za które zlecisz < ~ 500-1.000 zł netto> fachowcowi optymalizację WP.

Mion, oczywiście. Przeczytałem z uwagą, ale wolę się upewnić, czy w odpowiedzi wykonawcy jest odrobina logiki.

Z tym zwrotem raczej będzie ciężko. Zleciliśmy wykonanie dwóch serwisów. Ponieważ Livemarket z jednego nie wygrzebał się przez łącznie 9 miesięcy, zrezygnowaliśmy z drugiego. Zwrotu wpłaconych na ten poczet środków dotychczas brak, pomimo próśb, wezwań itd. Wątpię, by z kwestią optymalizacji miało być inaczej, ale mniejsza o to.

Optymalizacja o której piszesz - jakie może dać zyski w czasie ładowania? Po niektórych wypowiedziach ogarnia mnie defetyzm w rodzaju - czy tę stronę da się jeszcze uratować.

Trochę do znudzenia, ale bardzo dziękuję za zaangażowanie.

Optymalizacja o której piszesz - jakie może dać zyski w czasie ładowania?

Ja nie wyciągam królików z kapeluszy, więc pewne sprawy trzeba załatwiać empirycznie. ŁADOWANIE 70 plików nie jest podyktowane żadną logiką. kolejna sprawa to fakttczna optymalizacja ake to już wykracza poza pomoc w ramach forum.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Optymalizacja o której piszesz - jakie może dać zyski w czasie ładowania?

Ja nie wyciągam królików z kapeluszy, więc pewne sprawy trzeba załatwiać empirycznie. ŁADOWANIE 70 plików nie jest podyktowane żadną logiką. kolejna sprawa to fakttczna optymalizacja ake to już wykracza poza pomoc w ramach forum.

Śmiem przeczuwać, że spotkamy się na priv. Działasz w Poznaniu?

Poczytaj

https://varvy.com/pagespeed/combine-external-javascript.html
Połącz pliki i zobacz, czy jest różnica.

Oj, ani nie jestem w stanie (ja ledwo pojmuję, czym jest googlowski PageSpeed), ani nie będziemy ryzykować. Pod naszym systemem są podpięte dość poważne usługi, chyba nie możemy sobie pozwolić na ryzyko zabawy w informatyków.

Niemniej przekażę dalej i bardzo dziękuję!

Strona nadal ładuje

- 32 requests plików CSS

Bo tak wygląda wordpress jak się bez opamiętania instaluje i dodaje kolejne wtyczki jak leci, które dodają każda kilka swoich CSS-ów i jakieś JS-y :D a potem tyle zapytań. 

Internet nie ma lokalizacji :czarodziej: Od razu zaznaczam, że na PM nie prowadzę żadnych rozmów "biznesowych" w sprawach zleceń. Kontakt jest w stopce.

Strona nadal ładuje

- 32 requests plików CSS

Bo tak wygląda wordpress jak się bez opamiętania instaluje i dodaje kolejne wtyczki jak leci, które dodają każda kilka swoich CSS-ów i jakieś JS-y :D a potem tyle zapytań. 

Ano, pewnie właśnie dlatego w umowie widnieje "autorski silnik". <usterka>

Internet nie ma lokalizacji :czarodziej: Od razu zaznaczam, że na PM nie prowadzę żadnych rozmów "biznesowych" w sprawach zleceń. Kontakt jest w stopce.

Jasna sprawa.

@Bonifacy - nie panikuj.  :olaboga: Jak się nie dogadasz w kwestii optymalizacji z wykonawcą serwisu, to zapraszam do kontaktu.

Wykonawca nie pofatygował się nawet o stworzenie szablonu od nowa, bądź (chociaż!) zmianę nazwy folderu tego, na którym bazował - twentythirteen. W tym momencie, podczas gdybyście zaktualizowali sekcję szablonów Wordpressa, cały theme się nadpisze oryginalnym. Strona generalnie na niektórych zakładkach w wersji mobilnej ma kilka pasków przewijania w osi pionowej, widocznie o kilka za dużo bloków dostało overflow-y: scroll. Faktycznie bardzo musieli się spieszyć przy tworzeniu strony.

Faktycznie bardzo musieli się spieszyć przy tworzeniu strony.

O tak, to będzie już 11 miesięcy trybu express. Wracając do czasu ładowania strony, zgłosiliśmy uwagi do wykonawcy.

Skutek? Z jednej strony otrzymaliśmy pismo od pełnomocnika Livemarket.pl z wyliczeniem dodatkowych 14.000 zł z tytułu rzekomo pozaumownych czynności :). W piśmie tym dowiadujemy się, że zgłoszone przez nas wady nie istnieją. Trochę to dziwne, bo z drugiej strony wykonawca podjął się naprawy czasu ładowania strony i dziś, po dwóch tygodniach obwieścił ich ukończenie. Od wykonawcy otrzymaliśmy następujący film i wyniki czasu ładowania:

Lewy dolny róg: wartość FINISH - jest to całkowity czas załadowania strony i jej elementów

TRYB INKOGNITO - pierwsza wizyta
Pomiar 1: 5.55s Pomiar 2: 5.67s Pomiar 3: 5.76s

TRYB ZWYKŁY - kolejne wizyty
Pomiar 1: 3.54s Pomiar 2: 3.24s Pomiar 2: 3.23s

Witryna renderuje się znacznie wcześniej.

Skorzystałem z poleconego przez Forumowiczów narzędzia GTmetrix i innych, uzyskując następujące wyniki:

- GTmetrix 15,4 s. 

- Webspeed 10.097 s.

- WebPageSpeed (serwer Warszawa) 27,24 s.

- Google PageSpeedInsights: 1.Główna: 48/100 (komórki), 60/100 (komputer), 2. Podstrona III stopnia: 41/100 (komórki), 34/100 (komputer).

Przeprowadziłem własny test z użyciem narzędzi Chrome, z wynikiem 9,99 s. ->Film

Nie rozumiem tych różnic. Czy mógłbym prosić o potwierdzenie Waszych czasów? Z tego co czytam wynika, że stara wersja strony wymagała wielu zmian. Ile z nich wdrożono - nie mam pojęcia. Wersja testowa jest na subdomenie "test." Wyniki z PageSpeedInsights przerażają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności