Skocz do zawartości

Czas ładowania strony

Bonifacy

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na VPS czas ładowania strony test mierzony w FireBug czyli tak jak poprzednio wynosi 3,52s (onload: 4,93s)

---

Skutek? Z jednej strony otrzymaliśmy pismo od pełnomocnika Livemarket.pl z wyliczeniem dodatkowych 14.000 zł z tytułu rzekomo pozaumownych czynności
W takim razie poproś o dokładną specyfikację wykonanych zmian i stawkę za poszczególne zmiany.

Parafrazując: Pojechałeś do mechanika na przegląd i wymienił dodatkowo świece i za wymianę jednej zarządzał 2,500 zł 10.000 za całość... Do tego cena ta nie była uzgodniona przed przeglądem. Mamy wolny rynek i mogą być indywidualne ceny, ale klient może uznać je za zbyt wysokie i odmówić płacenia. Oczywiście mechanik może klienta pozwać do sądu jednak niezawistny są nie przyzna mu racji ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z jednej strony otrzymaliśmy pismo od pełnomocnika Livemarket.pl z wyliczeniem dodatkowych 14.000 zł z tytułu rzekomo pozaumownych czynności . W piśmie tym dowiadujemy się, że zgłoszone przez nas wady nie istnieją.

świetny sposób na biznes -> oddać klientowi gniota a potem żądać dodatkowej kasy za jego naprawę :)

Z jednej strony otrzymaliśmy pismo od pełnomocnika Livemarket.pl z wyliczeniem dodatkowych 14.000 zł z tytułu rzekomo pozaumownych czynności . W piśmie tym dowiadujemy się, że zgłoszone przez nas wady nie istnieją.

świetny sposób na biznes -> oddać klientowi gniota a potem żądać dodatkowej kasy za jego naprawę :)

Tak. Warto najpierw zmęczyć klienta wyznaczając "opiekuna" w osobie obywatela Ukrainy. Polecam z tej ciekawszej strony autopsji (wspaniałe doświadczenia lingwistyczne, nauka cieprliwości i jasnego wyrażania się).

@kayman, przecież podobnie wygląda to przy zleceniach "państwowych" na początek cena dumpingowa a zarobi się  na poprawkach

Uwierz mi, że mowa o antytezie dumpingu, ale to bez znaczenia. Rękojmia.

Rękojmia.

wybacz ale ja już bym olał tę firmeczkę i poprosił kogoś kto się zna na rzeczy, a nie tylko na instalacji wtyczek, by ogarną tę stronę, imo będzie szybciej i pewnie będą mniejsze koszty

Tak. Warto najpierw zmęczyć klienta wyznaczając "opiekuna" w osobie obywatela Ukrainy. Polecam z tej ciekawszej strony autopsji (wspaniałe doświadczenia lingwistyczne, nauka cieprliwości i jasnego wyrażania się).
Jednego nie rozumiem, a  mianowicie zaliczka > rozliczenie końcowe dopiero po odebraniu wykonanego serwisu / usługi itd...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

od wyniesienie się od nich z hostingu.
I podziękowania za współprace i posłuchania rady:

wybacz ale ja już bym olał tę firmeczkę i poprosił kogoś kto się zna na rzeczy,
:chatownik:

• 4 tygodnie później...

@jimmi - pszypadeq ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 10 miesięcy temu...

Jak sprawdza się czas ładowania Onetu czy Wp  czy TVN24 i innych portali to jest masakra i co?, czasy optymalizacji i seo się kończą a wy straszycie ludzie największą ściemą jak sprawdzanie ładowania strony. Ludzie jeżeli nawrzucam sobie mnóstwo wtyczek, mam słaby serwer to co winna strona np. na wordpressie. Skad wiesz, moze akurat jest w pyte ludzi na stronie a właściciel strony kupił sobie najsłabszy serwer? I przez to juz wszystko nawala, patrzycie zbyt wąsko na temat pod kątem interesu.Już odzywali się do mnie magicy, że niby zły stan moje strony, długi czas ładowania a zawsze to była ściema i chęć wyciągnięcia forsy. 

Ja Ci tylko kolego odpowiem w taki sposób, że jak wchodzę na stronę i widzę że ładuje się za długo, zamykam i szukam dalej. Takich osób jak ja jest znacznie więcej, tak więc sam sobie odpowiedz czy warto przeciążać stronę, i dbać o jej prędkość. 

Sprawdź szeroką ofertę lakierów hybrydowych klasy premium: www.NOX-Nails.pl

9 godzin temu, MirekBarwinek napisał:

To jest pytanie do właścicieli stron, ktorzy tak robią a nie szukanie zlotego sposobu i upraszczanie rzeczywistosci patrzac na narzedzi, ja juz sie przejechalem na takich doradcach na forach i tych historiach z ladowaniem. Wymysl marketingowy

Zyj dalej w swoim Matriksie. Jedna z pierwszych rzeczy jaka robie podczas optymalizacji jest optymalizacja predkosci ladowania strony.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności