Skocz do zawartości

Płatność za pozycjonowanie w zależności od przychodu ze strony - czy jest możliwe?

tty1

Rekomendowane odpowiedzi

On ma chłodnię i wozi te ryby

raczej miał chłodnie :) gdyby ją miał to potrafiłbym skalkulować leasing na drugą albo wynająć na poszczególne pojedyncze przewozy

Chciałbym zacząć od jednego dużego serwisu z dosyć konkurencyjnej branży który posiadam, gdzie stawki z reklam są dobre. Serwis generował duży ruch i osiągał dobre przychody, ale obecnie trzeba nad nim popracować jeśli chodzi o SEO.

a jeżeli już odnosić się do tego porównania z chłodnią to można wozić bez niego i nie tylko ryby

i to jest sedno, chcesz fachowca, to zaoferuj mu coś co go zainteresuje a nie mrzonki o których wcześniej pisałem

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

• Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szukam kogoś kto kupi ten samochód chłodnie, zyskiem za sprzedane ryby dzielimy się, ale jak się ryby nie sprzedadzą to się martw o chłodnie.

Moim zdaniem on jeszcze inaczej to pojmuje: Mam pomysł na sprzedaż ryb, trzeba kupić chłodnie, ryby, znaleźć kogoś kto te ryby kupi, może jakieś ewentualne sklepy lokalne sklepy rybne mogą kupić?Pomyśl, mam pomysł dasz radę to zrobić?, a i co jeszcze ważne podpisz NDA że to mój pomysł, abyś nie mógł go wykorzystać.

Co jeszcze, a przypomniało mi się, wkładaj w tą pracę jak najwięcej, nie miej czasu dla dzieci, rodziny itp., bo w końcu przecież mój pomysł ma przynosić zysk, a ja z tego chcę $ aby wyjechać na karaiby i patrzeć jak kasa spływa.

Co by tu jeszcze? Heh, na początek tyle, ale uprzedzam że jak sprzedaż zacznie kiedyś spadać to będę miał pretensje.

Jak to zrobisz dam Ci 20% zysku.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@janek szeryf ja widzę tu inny problem.

Ciężko coś powiedzieć o portalu ,,widmie,, a właściciel pokaże go po podpisaniu NDA i jeszcze jak Jesteś z Krakowa.

Bo wiesz to ktoś do niego ma pojechać w ciemno na rozmowy, nie znając nawet podstaw na czym biznes ma polegać.

Czytam czytam i.......ale panikujecie, jak dla mnie układ ma sens i może być korzystny dla obu stron, sorry ale większość fraz da się zrobić bez wielkich nakładów, a mityczne wkłady typu 20 K nie będą w pierwszym miesiącu, o ile będą,  dodatkowo zanim trzeba wrzucić większy  cash, jeśli to sensowny serwis, już pojawia się pierwsze profity  dodatkowo  zanim ktoś podpisze umowę obejrzy sobie serwis i mając choć odrobinę nosa spokojnie potrafi ocenić czy jest w tym cash, czy to bajka dla dużych chłopców.

Na szczęście nie jestem z Krakowa, nie mam chrapkę na ten temat, więc nie muszę się napinać na wydojenie klienta na abonamencie.

Temat rzeka.

i ostatnio średnio raz na 2 tygodnie takie zapytanie -> ja rozumiem że ludzie mają pomysł na coś lepszego od fejsa tylko fejs działa a oni dalej mają tylko pomysł :)

to nie pomysł, to działający serwis, a to całkowicie zmienia sprawę, widzisz w co się pakujesz

Arkaszka bez urazy, ale jeśli jest to działający serwis i tak ktoś musi znać tematykę/jego adres/itp. aby sprawdzić cóż to takiego jest.

Wtedy ewentualnie można podpisać NDA aby właściciel serwisu przekazał poufne rzeczy.A tak to jest propozycja: Słuchaj zarobisz miliony, ale na razie nie powiem na czym.

a mityczne wkłady typu 20 K nie będą w pierwszym miesiącu,

Halo??!! Mamy rok 2016. Pisać każdy może, jak przyjdzie co do czego, to kończy się na optymalizacji.

no i coś się zmieniło, algorytm nauczył się rozpoznawać które stronki są tworzone przez przyszłych noblistów  nie, po prostu trzeba spamować z lepszych list i tyle, stronki wchodzą dalej bez mitycznych metod

Finan o to chodzi, nikt nie zna strony, ale problemy tworzone jakby to było wynalezienie lekarstwa na raka.

Ktoś chce zaryzykować, to może na priv spytać się o adres i tyle, jest zainteresowany, coś potrafi to może się bawić, jak nie to robią sobie pa i tyle

Ktoś chce zaryzykować, to może na priv spytać się o adres i tyle, jest zainteresowany,

Autor tematu napisał jasno: Konkrety po podpisaniu NDA i spotkaniu osobistym.

Uwierz mi podpisuję kilka umów w miesiącu (w tym NDA) i jakbym nie znał podstaw na czym mam zarabiać powiedziałbym: Dziękuję za dalsze rozmowy.

Jakbym miał analizować takie hiper/super propozycje biznesowe tylko po osobistym spotkaniu (nie wiedząc wcześniej czego to spotkanie tak na prawdę dotyczy) to chyba na paliwo bym nie zarobił.

Czytam czytam i.......ale panikujecie, jak dla mnie układ ma sens i może być korzystny dla obu stron, sorry ale większość fraz da się zrobić bez wielkich nakładów,

Jasne. Duży serwis to duże możliwości, znacznie większe niz strona fryzjera z Radomia, ale...  

Jeśli masz duży serwis z potencjałem to nie pytasz się na forum pozycjonerów czy to jest możliwe tylko wynajmujesz firmę i robisz marketing. Chyba, że wydaje się Tobie (czytaj autorowi tematu), ze serwis jest dochodowy a on nie ma kasy na rozwój. Osobiście jestem przekonany, że w tym wypadku mamy do czynienia z tą druga opcją. ;)

Oczywiście można druga wersje też łyknąć o ile serwis ma potencjał. Wówczas wchodzi w grę tylko umowa notarialna z przeniesieniem co najmniej połowy udziałów w serwisie. Żadne wynagrodzenie tylko spółka. Żadne gentlemen's agreement tylko notariusz.  ;)

Na szczęście też nie jestem z Krakowa i zostałem już wykluczony z kandydatów. Mogę spać spokojnie. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności