Skocz do zawartości

Adsense - Nowe konto w przypadku bana

himate128

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kilka pytań, dotyczących tworzenia nowego konta Google, jeśli poprzednie konto Adsense zostało zablokowane.

1. Wiem, że było kilka podobnych wątków, jednak nie ma w nich kluczowej informacji, której szukam.

2. Okoliczności zamknięcia mojego konta nie są istotne. Po prostu swoje wiem i nawet nie pokładam nadziei w tym, iż Google zmieni swój werdykt. Zamiast walczyć wolę zacząć na nowo, gdyż mimo wszystko Adsense to świetny zarobek, ale niestety ich "perfekcyjne" boty od nieprawidłowej treści krzywdzą.

Teraz w czym mam wątpliwość...

No, sprawa jest prosta. Chcę nowe konto, na którym będę zarabiać i aby nie było one w żadnym stopniu skojarzone z poprzednim.

1. Czy dane, które podam w programie Adsense (tj. imię, nazwisko) muszą być takie same, jak te na koncie bankowym?

2.a Co z numerem bankowym? (Patrz pkt. 1) Jeśli dane nie muszą być takie same, to czy mogę dostać bana przez to, że podałem taki sam numer konta bankowego, jak na starym adsense?

2.b (Patrz pkt. 1) Jeśli dane muszą być takie same i faktycznie podam takie samo imię i nazwisko oraz ten sam numer konta bankowego, na którym też mam te dane i te same dane były na starym koncie, to czy dostanę bana?

3. Co z weryfikacją adresu? Wiem, że powyżej 30PLN wysyłają list z kodem. Jeżeli podam poprawny adres, to kod dotrze, ale niestety adres ten musi być taki sam jak ten na koncie zbanowanym, czy w takim wypadku zablokują mi kolejne konto?

4. Co byście mi radzili w punkcie 2? Czy mogę np. wtedy (w przypadku podpunktu B) podać wszystkie dane babki? Imię i nazwisko, jej numer konta bankowego? Jakieś inne rady?

5. Czy jeżeli rada z punktu 4-tego jest ok, to co z punktem 3 i jakie rady dotyczące weryfikacji adresowej?

____

Mam nadzieję, że aż tak bardzo nie skomplikowałem xdd

jest osobny dział o Adsens  https://www.forum.optymalizacja.com/forum/48-google-adsense/

a co do pytań najlepiej  to wszystko na kogoś innego, tak samo nie podpinaj domen przez które zostałeś zbanowany.

ktoś tutaj się pytał o sprzedaż kont, co nie jest za bardzo legalne...

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Witam, mam kilka pytań, dotyczących tworzenia nowego konta Google, jeśli poprzednie konto Adsense zostało zablokowane.

1. Wiem, że było kilka podobnych wątków, jednak nie ma w nich kluczowej informacji, której szukam.

2. Okoliczności zamknięcia mojego konta nie są istotne. Po prostu swoje wiem i nawet nie pokładam nadziei w tym, iż Google zmieni swój werdykt. Zamiast walczyć wolę zacząć na nowo, gdyż mimo wszystko Adsense to świetny zarobek, ale niestety ich "perfekcyjne" boty od nieprawidłowej treści krzywdzą.

No, sprawa jest prosta. Chcę nowe konto, na którym będę zarabiać i aby nie było one w żadnym stopniu skojarzone z poprzednim.

1. Czy dane, które podam w programie Adsense (tj. imię, nazwisko) muszą być takie same, jak te na koncie bankowym?

2.a Co z numerem bankowym? (Patrz pkt. 1) Jeśli dane nie muszą być takie same, to czy mogę dostać bana przez to, że podałem taki sam numer konta bankowego, jak na starym adsense?

2.b (Patrz pkt. 1) Jeśli dane muszą być takie same i faktycznie podam takie samo imię i nazwisko oraz ten sam numer konta bankowego, na którym też mam te dane i te same dane były na starym koncie, to czy dostanę bana?

3. Co z weryfikacją adresu? Wiem, że powyżej 30PLN wysyłają list z kodem. Jeżeli podam poprawny adres, to kod dotrze, ale niestety adres ten musi być taki sam jak ten na koncie zbanowanym, czy w takim wypadku zablokują mi kolejne konto?

4. Co byście mi radzili w punkcie 2? Czy mogę np. wtedy (w przypadku podpunktu B) podać wszystkie dane babki? Imię i nazwisko, jej numer konta bankowego? Jakieś inne rady?

5. Czy jeżeli rada z punktu 4-tego jest ok, to co z punktem 3 i jakie rady dotyczące weryfikacji adresowej?

____

Może musisz sobie dać spokój z Adsense skoro cię zbanowali?

Nowa strona do weryfikacji, numer rachunku bankowego (albo otworzenie subkonta w swoim banku, podanie numeru konta oszczędnościowego), dane które wpiszesz w adsesne nie muszą się pokrywać z danymi osobowymi rachunku - jak oni mają niby zweryfikować czy Jan Kowalski posiada rachunek bankowy o numerze 000012340000. Przelew jest tylko w twoją stronę. Koperta weryfikacyjna? Adres rodziny, sąsiada (no bo przecież można się pomylić z numerem domu, a jak sąsiad miły to poda kopertę).

Jeśli masz duże serwisy z dużym ruchem, nie zawracaj sobie głowy AdSense, tylko poszukaj firmy, która ma dostęp do Google DoubleClick AdExchange i weźmie Twoją stronę pod opiekę. W tym systemie zarabia się więcej, niż w AdSense. 

Krzysztof o jakim ruchu piszesz (duże serwisy) widełki?

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

dane które wpiszesz w adsesne nie muszą się pokrywać z danymi osobowymi rachunku - jak oni mają niby zweryfikować czy Jan Kowalski posiada rachunek bankowy o numerze 000012340000

Dobra, nie muszą się pokrywać - okey, ale niestety sam numer konta bankowego będzie się pokrywał z tym, na które przychodziły mi pieniądze na starym koncie Adsense.

Czy z tego tytułu ^^ mogę dostać kolejnego bana?

Bo teraz nie wiem, czy zakładać kolejne konto bankowe ;d

Krzysztof o jakim ruchu piszesz (duże serwisy) widełki?

Myślę, że to może mieć sens już przy poziomie rzędu milionów odsłon miesięcznie. Albo miliona dziennie. 

4. Co byście mi radzili w punkcie 2? Czy mogę np. wtedy (w przypadku podpunktu  B) podać wszystkie dane babki? Imię i nazwisko, jej numer konta bankowego? Jakieś inne rady?

____

Jestem niemal pewien, że coś wam się zepsuło. Albo wyskakuje błąd, że nie mogę wklejać linków do postu, bo nie mam 3 napisanych wątków, albo posty się dublują....

A co najgorsze? użytkownik nie ma możliwości edycji/kasowania własnych wypowiedzi - tak powstaje syf ://

Przy okazji, chciałbym wrócić do tematu i moich pytań ^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności