Skocz do zawartości

Co to jest AMP? I dlaczego jest wspierany przez Google?

Ciuciubabek

Rekomendowane odpowiedzi

Mion, a nie jest tak, że przy wykorzystaniu Google Cache masz lepszy efekt niż przy wykorzystaniu CDN i to przy niższym koszcie?
Jaka jest różnica między Google Cache a CDN'em ?

Więc dla typowego blogera AMP będzie idealnym i darmowym rozwiązaniem.
Typowy bloger sam nic takiego nie wdroży, więc będzie musiał kogoś zatrudnić, co wdrożenie nie czyni darmowym.

Ja nie jestem jak Ted Kaczyński wrogiem nowych technologi ale sposób jakim argumentujesz do mnie nie przemawia.

_EOT_

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

sama prędkość ładowania strony to jeszcze nie amp, mnie amp powywalał z walidatora strony gdzie np page speed nawet nie dygnie

tu potrzebna jest zmiana perspektywy już w czasie projektowania np na coś co się nazywa mobile first 

@Mion, chodzi mi o to, że możesz albo płacić za CDN, albo oddać Google swoje treści i w zamian mieć świetny, globalny efekt. 

Z blogerem masz rację, ale to wciąż jednorazowy koszt. Ktoś już wyceniał taką usługę? 

@kayman, też uważam, że najważniejsza jest w tym wszystkim zmiana filozofii projektowania, ale potrzeba dodatkowych argumentów i jakiejś mapy drogowej. Bo np. wydawało się, że RWD się sprawdzi i rozwiąże kwestię, ale tak naprawdę jej nie rozwiązało.

Ja bym powiedział zresztą: content first, then mobile.

Blog o PR w kulturze na którym omawiam też marketing w kulturze. O tutaj biuro rachunkowe Lublin, gdyby było Wam potrzebne,  chociaż każdy wie, że to z miłości do Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności