Skocz do zawartości

Usunięcie kategorii produktów z adresu URL i własny Meta Title sklepu

djbit

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wykorzystujecie wtyczki do usuwania kategorii produktów z adresów URL?

Chodzi o dokładnie coś takiego: /product/, /product-category/, /category/

Na stronie woocommerce piszę, że jest to niewskazane i może powodować błędy.

https://docs.woocommerce.com/document/removing-product-product-category-or-shop-from-the-urls/

Macie jakieś doświadczenia w tym temacie, usuwać? nie usuwać?

Próbowałem zastosować wtyczkę yoast, ale ona nie usuwa wszystkiego a dokładnie tego: /product-category/

Problem rozwiązałem wtyczką SEO Ultimate, ale teraz mam dwie wtyczki seo.

Oczywiście główną do SEO jest Yoast, ale w Ultimate mam włączony tylko moduł Permalink Tweaker odpowiedzialny za usuwanie tego dziadostwa z URL.

Drugą dziwną sprawą w woocommerce jest to, że nie można zmienić w prosty sposób Meta Title dla podstrony samego sklepu /shop/ i tutaj z pomocą przychodzi właśnie wtyczka Yoast i pole "Archiwa Własnych Typów Treści - > Produkty"

Stąd dla poprawnego tytułu i usunięcia kategorii z URL potrzebne dwie wtyczki, bo jedna sobie z dwoma rzeczami nie radzi.

Może Wy macie lepsze rozwiązanie... ;)

Też kiedyś sie dziwiłem, że nie ma pełnej kontroli na linkami

Jakaś osoba też z 6mieś temu miała ten problem i szukała rozwiązania

Wiem, że właśnie mogą być problemy

... wiec odpuściłem sobie nrazie

Ja bym szukał czegoś pod "maskowaniem linków"

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Zostawię dla potomnych

Na chwile obecną rozwiązałem to 3 wtyczkami:

Reduce Custom Post Type Slug  - usuwa "/product/"

SEO Ultimate - "usuwa "product-category"

Yoast SEO - "m.in. umożliwia wygenerowanie poprawnego tytułu meta dla sklepu"

Jest jeszcze coś takiego jak Perfect SEO Url, ale z ceną jak dla mnie przesadzili.

W dodatku nie wiem czy spełni wszystkie wymagania.

https://www.perfectseourl.com/

• 2 lata później...

Witam, Proszę o pomoc/informacje. Jak w zapleczu wordpresa ustalić bozpośrednie odnośniki tak żeby "wpis" miał url tworzony z nazwy nowego wipsu i kategoria też żeby miała url tworzony z nazwy wpisu.

innymi słowy mm taki urll kategorii: www.moja-domena.pl/category/laryngoskopy/ a chce mieć tylko: www.moja-domena.pl/laryngoskopy/

jak usunąć : /category/ ale przy założeniu zeby pis w danej kategorii miał urrl tworzony tylko z nazwy: www.moja-domena.pl/laryngoskop12345678 a nie www.moja-domena.pl/laryngoskop/laryngoskop12345678

mam nadzieję ze ktoś to zrozumiał.

Podpowie ktoś

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

Dnia 17.06.2019 o 00:35, Koala-Panda napisał:

Ustawienia> Popularne ustawienia zaznaczyć nazwa wpisu.

Tak zrobiłem jak mi napisałeś. ale wtedy wordpres dodaje do urll coś takiego: /category/ i cały link wygląda tak: www.moja-domena.pl/category/laryngoskopy/  jak więc zrobić żeby tego /category/ nie było???

Podpowie ktoś?

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

https://wolfbrothers.net/usuniecie-category-adresu-kategorii-wordpressie/
https://jacekjagusiak.pl/usuniecie-aliasu-kategorii-category-z-adresu-url-w-wordpressie/

ITD....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

3 godziny temu, Maciejus napisał:

Tak zrobiłem jak mi napisałeś. ale wtedy wordpres dodaje do urll coś takiego: /category/ i cały link wygląda tak: www.moja-domena.pl/category/laryngoskopy/  jak więc zrobić żeby tego /category/ nie było???

Podpowie ktoś?

Pod tymi ustawieniami jest dział Opcjonalne tam można wpisać co ma się pojawiać zamiast domyślnego.....  Jakiś czas temu widziałem że tam pisało żeby wstawić - lub . jeśli nic nie ma się pojawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności