Skocz do zawartości

VPS dla SEO

m_mlody

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

szukam dobrego serwera VPS pod SEO - tak do 50 IP wystarczy.

Jako, że nie ogarniam kwestii administrowania serwerami, to koniecznie w cenie musi być administracja zawarta. Najlepiej, żebym mógł po prostu opłacić usługę, i dostać przygotowany do pracy VPS z Direct Adminem. Po prostu, żeby się zalogować i przenosić moje serwisy.

znalazłem coś takiego https://mintshost.pl/vps_seo.php i bardzo by pod kątem parametrów odpowiadało, niemniej jednak znalazłem sporo słabych opinii na ich temat, toteż nie wiem, czy warto się w to pchać.

Może ktoś z was ma jakiś inny VPS u innego dostawcy w zbliżonych parametrach i cenie a do tego jest bardzo zadowolony z jakości i z obsługi.

pozdrawiam

Co prawda nie mam żadnego VPS'a SEO, ale mam dwa VPSy z DirectAdminem w Mintshost (obecnie grupa H88); oba od ponad roku, na każdym kilkanaście Worpressów, i nigdy nie dostrzegłem żadnych problemów z dostępem itp. Korzystałem też 2 razy z pomocy supportu i szybko i sprawnie wszystko załatwili.

Także ja ze swojej strony mogę powiedzieć że nigdy z nimi problemu nie miałem. Nie wiem jak to teraz będzie jak od miesiąc jest nowy właściciel.

szukam dobrego serwera VPS pod SEO - tak do 50 IP wystarczy.
Powie na pewno chodzi o VPS'a <nie sadze>, bo nie spotkalem jeszcze VPS'ow oferujacych do 50 IP za free czy możne hosting współdzielony ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Powie na pewno chodzi o VPS'a <nie sadze>, bo nie spotkalem jeszcze VPS'ow oferujacych do 50 IP za free czy możne hosting współdzielony ?

Tak o VPS - w linku z pierwszego posta była właśnie taka oferta. A poza tym, nigdzie nie zaznaczyłem, że chcę cokolwiek za free :)

@UP - cielawe kiedy ta oferta byla bo nawet w archive.org takiej strony nie znalazem

Ale jak Znajdziesz VPS'a co oferuje dodatkowe ~50 IP w rozsądnej cenie, to daj znać proxymasteży pewnie będą zainteresowani.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Bizneshost jest właścicielem marki minthost. Z tego co wiem obecnie oferują seohosting z współdzielonymi adresami IP. VPSów z paczkami IP nie ma ( poza dodatkowym za 10 zl/szt). Link który podałeś kieruje do postu z 2013 roku.

Bizneshost jest właścicielem marki minthost.

Tak tylko w celu sprostowania - obecnie obie marki należą do grupy H88 S.A, która niedawno wybrała się na spore zakupy mocno konsolidując rynek (wykupili m.in. Hekko, Biznes-Host, Domeny.pl, SuperHost).

W tym temacie jest to o tyle istotne, że nie wiadomo jak będą wyglądały oferty tych serwisów za kilka tygodni. Ciężko też jest coś mówić o jakości supportu itp, bo to wszystko teraz pewnie będzie ściągane pod jeden "dach".

Tak tylko w celu sprostowania

Ok więc napisze po innemu te 2 marki to ten sam właściciel.

że nie wiadomo jak będą wyglądały oferty tych serwisów za kilka tygodni. 

O łączeniu tych spółek, Kuba pisał już chyba 2 miesięcy temu myślę, że na tym etapie ceny nie będą zmieniane bo marki są dość zróżnicowane jak pod względem wykorzystywanej ( posiadanej) infrastruktury tak i samej oferty.

Co do VPS z duża ilością IP to chodzi o to, że na rynku jest deficyt IP dla tego poznikały oferty dedyków i vps seo.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności