Skocz do zawartości

Nietypowe sposoby promocji stron www.

beha

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dużo się zastanawiam nad różnymi nietypowymi sposobami na zaistnienie w internecie. Wpadł mi do głowy taki jeden pomysł, dotyczący wypromowania nazwy strony, zaistnienia w świadomości części internautów.

NP.

W internecie jest wiele wyszukiwarek które podają ostatnie wyszukiwania

i nie chodzi mi o tą na wp. Jeżeli uruchomimy na komputerze skrypt który będzie cyklicznie wysyłał zapytania z nazwą strony, to adres strony będzie cały czas w boxie na pasku top 10 itp...

Nie twierdze, że pomysł jest trafiony. Bo sam bym go nigdy nie zastosował, ale można by porozmawiać o wszystkich nietypowych formach promocji stron www . Ma ktoś jakieś ciekawe doświadczenia ?

...

BD napisał:

A czy przypadkiem wyszukiarka nie jest przed tym zabezpieczona i nie rejestrje IP pytajacego. W takim wypadku Twoj skrypt nie zadziala.

Możliwe, nie sprawdzałem, ale wszystko można jakoś ominąć Jest to napewno działanie podchodzące pod spam i okradanie z transferu.

Może inni mają jakieś ciekawsze pomysły na nietypową i tanią promocję (niekoniecznie w Internecie ), pewnie takich możliwości jest całkiem sporo. Jestem też ciekawy jak to się przekładało na wzrost odwiedzin ?

( niekoniecznie reklama internetowa: np...reklama w prasie, oblepianie (własnego) samochodu...itd itp )

...

Gość Anonymous

ja będąc w Warszawie i przejeżdzając taką dwupoziomową drogą, coś na styl mostu, zauważyłem wielkimi literami napisany adres wszechpolacy.pl - od tamtej pory minęło prawie pół roku, a ja dalej pamiętam adres. dziś pierwszy raz wszedłem na tę stronę. jak zapytałeś się o inne sposoby promocji to mi się to przypomniało.

ja będąc w Warszawie i przejeżdzając taką dwupoziomową drogą, coś na styl mostu, zauważyłem wielkimi literami napisany adres wszechpolacy.pl - od tamtej pory minęło prawie pół roku, a ja dalej pamiętam adres. dziś pierwszy raz wszedłem na tę stronę. jak zapytałeś się o inne sposoby promocji to mi się to przypomniało.

Z autopsji moge powiedzieć, że zwracam uwagę na reklamy zewnętrzne gdzie prezentowany jest adres internetowy. Często w momencie ogladania reklamy, mam ochotę zajrzeć na tą stroną. Jednak z powodu braku w danym momencie dostępu do Internetu jest to niemożliwe, a po przyjściu np do domu - zapominam. Chyba że zaistnieje jakiś właśnie dodatkowy bodziec (podobnie jak w twoim wypadku ze stroną wszechpolacy )który przypomni mi w jakiś sposób obejrzaną reklamę - wtedy zaglądam.

Jednak mało jest reklam zewnętrznych prezentujących adresy internetowe.... Czyżby ta forma reklamy była aż tak mało skuteczna a może za droga?

...

Gość Anonymous

ta reklam akurat nie była droga, bo była napisana pędzlem na przezroczystym tworzywie. trochę to hooligańskie, ale wpada w oko. teraz pewnie już to jest wyczyszczone.

• 1 miesiąc temu...
W internecie jest wiele wyszukiwarek które podają ostatnie wyszukiwania

testowałem to trochę i mam wrażenie ... że to nie są ostatnie wyszukiwania a opłacone linki reklamowe ... powaznie ... nigdy nie udło mi się trafić, żeby zobaczyć swoje słowo - a robiłem już cuda: ręcznie, na komputerach pisałem skrypt, który pytał wyszukiwarkę i dosłownie w tej samej chwili oglądał oststnie wyszukiwane.

I co zauważyłem .?

1. Ostatnie wyszukiwane zmieniają sie nie co mikrosekundy, a co kilkanaście sekund !

2. W ciągu godziny - przemiela się ta sam apula słów około 30 do nawet 150.

3. Wfekt wyszukiwania po tym słowie dziwnie wyświetla w pierwszej kolejności serwisy, którym by się opłacoało właśnie za to zapłacić.

Pewności nie ma, za rękę nie załpałem, ale nie ufałbym temy sformułowaniu "ostatnio wyszukane"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności