Skocz do zawartości

[info] Niemiecka prokuratura kontra Facebook

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Przypadkiem dzisiaj opublikowano artykuł o dziwo zgadzający się z moimi poglądami w tej sprawie także dedykuję go tym wszystkicm mądralom smędzącym o prywatnej firmie, zaścianku polskim itp

1 słownie jeden

https://en.wikipedia.org/wiki/Social_media

To, że kręgi narodowców wypisują sobie iż FB to monopolista nie musi i nie jest prawdą. FB nie działa na polskim rynku krajowym a tym bardziej lokalnym, FB działa na rynku globalnym. Po za tym jest prywatnym przedsięwzięciem zarejestrowanym w USA. Jako prywatne przedsięwzięcie stosuje swoje regulaminy i wytyczne. To co Tobie się podoba nie musi Zuckerbergowi. Mnie czasem też nie podobają się działania FB ale nie podchodzę do tego emocjonalnie, traktuję FB po prostu jak narzędzie.

Zuckerberg mógł zastosować klauzulę sumienia. :D

Poniżej fragment regulaminu FB. Warto czytać regulaminy platform internetowych, z których się korzysta. Może to zapobiec w przyszłości rozstrojowi nerwowemu.

Propagowanie nienawiści

Facebook usuwa treści propagujące nienawiść, bezpośrednio atakujące użytkowników z powodu ich:

• rasy,
  • przynależności etnicznej,
  • narodowości,
  • przynależności religijnej,
  • orientacji seksualnej,
  • płci, tożsamości płciowej lub
  • poważnej niepełnosprawności lub choroby.

Nie zezwala się na obecność na Facebooku organizacjom i osobom propagującym nienawiść w stosunku do grup objętych ochroną. Podobnie jak w przypadku pozostałych standardów Facebooka wierzymy, że członkowie społeczności będą nam zgłaszać takie sytuacje.

Ciekawy art. w sprawie ;)

https://di.com.pl/rzad-powoli-odkrywa-ze-facebook-nie-jest-instytucja-panstwowa-to-musi-byc-szok-55786

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dalej czekam na przykład słownie jednego serwisu o tej samej funkcjonalności co FB

FB nie działa na polskim rynku krajowym

Zmienili coś ?? Aż sprawdziłem i dalej wszystko po staremu ;)

Warto czytać regulaminy platform internetowych, z których się korzysta.

Warto, warto zawsze to mówię 

Cieszy mnie to, że wymieniłeś fragment regulaminu, jeszcze jakbyś się odniósł do wypowiedzi tej dzidy szefowej wschodniego/polskiego oddziału (nota bene, piszesz, że FB nie działa na rynku polskim to po uja im polski oddział ??) dotyczącej strony propagującej nienawiść i atakującej grupę wyznaniową to byłbym kontent ;) .

Dla przypomnienia (jakbyś nie wiedział) chodzi o stronę dotyczącą Papieża i inne strony obrażające uczucia religijne katoli , gdzie po zwróceniu uwagi, że zgłaszanie tych stron nie powoduje ich usunięcia ta dzida odpowiedziała: "nie ma możliwości weryfikacji czy informacje tam zamieszczane są prawdziwe" - zadziwiająca odpowiedź co ? ;)

Co do artykułu DI to cóż, jeżeli ktoś posiada ograniczone horyzonty myślowe to już nie mój problem, osobiście argumentację o prywatnej firmie uważam za śmieszną. Dlaczego ??

Otóż jakoś argumentujący tak dziwnie zapominają o tym, jak to rząd USA nakazał podział Microsoftu ;) no przecież nie miał monopolu, był Linux, OS na maki i inne SO .

Także argumentacja jest dziecinna i śmieszna (nie napiszę głupia bo nie lubię kopać leżących) ;)

Także podtrzymuję to, że piszesz dla samego pisania bo argumentację masz lekko pokrętną albo po prostu nie potrafisz ogarnąć tematu całościowo ;) 

EOT ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Na koniec jeszcze paczaj jak to się robi w hameryce (też prywatna firma)

https://www.csmonitor.com/USA/Society/2015/1229/Oregon-bakery-pays-144-000-fine-for-refusing-to-bake-gay-wedding-cake

:D

PS

nie wiedziałem, że Eryk Mistewicz jest "narodowcem" :D , dzięki za info :D ale jak widzę Ty jesteś zwolennikiem podwójnych standardów :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

gdzie po zwróceniu uwagi, że zgłaszanie tych stron nie powoduje ich usunięcia ta dzida odpowiedziała: "nie ma możliwości weryfikacji czy informacje tam zamieszczane są prawdziwe" - zadziwiająca odpowiedź co ?

Nie pisze, że w tym wypadku to mi się podoba, piszę, że mogą tak zrobić. To są dwie różne sprawy. Nie pisałem też, że mi się podobają działania FB (chociaż jeśli chodzi o blokowania profii narodowców bardzo jestem uradowany ;) ) piszę, że mają do tego prawo. Rozumiesz różnice?

Otóż jakoś argumentujący tak dziwnie zapominają o tym, jak to rząd USA nakazał podział Microsoftu

Fajnie, że to napisałeś. Rząd USA a nie Polski a przecież Microsoft też ma polski oddział. ;)

Także podtrzymuję to, że piszesz dla samego pisania bo argumentację masz lekko pokrętną

To samo mogę napisać o Tobie. Z tym, że Ty masz parcie na wszechwiedzącego. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

https://www.radiozet.pl/Radio/Programy/Gosc-Radia-ZET/Artykuly/Gosc-Radia-ZET.-Anna-Strezynska-u-Konrada-Piaseckiego.-7.11.2016-r.-00031414

Tutaj, dzisiaj Pani Minister cyfryzacji dość jasno powiedziała, co sądzi o tego typu kombinacjach i jest tak jak mówiłem wcześniej, albo niech się określą w regulaminie jasno jakie poglądy polityczne są dozwolone jak mają cenzurować albo niech robią tak dalej i adios muchachos

kto jest twarzą

Każdy wie ;)

twórcą FB

a tutaj już pojawiają się pewne hmm "rysy" w życiorysie :)

u niego w firmie

w tym przypadku chodzi o to, że ciężko określić czy FB to firma czy społeczność czy tzw przestrzeń publiczna ze względu na to, że po prostu zabrakło definicji ;) 

Głównym problemem jest to, że prawo nie nadąża za rozwojem technologii. W przypadku FB jego regulamin zawiera sporo klauz abuzywnych sprzecznych z obowiązującym na terenie PL prawem. 

Lewicowe łapska chcą mieć pełną kontrolę nad fb z wiadomych przyczyn a tłumaczenie ludziom, że to prywatna firma i może robić co chce jest idiotyzmem.

Doprowadzą do tego, że prawdy nie będzie można napisać o imigrantach  a wszystko pod płaszczykiem poprawności politycznej. Co tu dużo pisać jak sama niemiecka minister integracji wypowiada się, że nie mogą zakazać muzułmanom ślubów z dziećmi a ich przestępstwa (i tu najlepsze) tłumaczone są ich niewiedzą "bo nie wiedział, że nie można gwałcić" "nie wiedział, że nie można kraść" nie znają naszej kultury i trzeba im wybaczyć etc..... 

Pis przegina w wielu sprawach ale wole na naszych ulicach marsze moherowych beretów i narodowców niż gwałcących islamistów i homoseksualistów !

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

Tragikomiczna w tym wszystkim jest argumentacja na zasadzie : mi nie przeszkadza, więc wam też ma nie przeszkadzać bo ja tak uważam ;)

Głównym problemem jest to, że prawo nie nadąża za rozwojem technologii. W przypadku FB jego regulamin zawiera sporo klauz abuzywnych sprzecznych z obowiązującym na terenie PL prawem. 

FB to prywatny portal, podobnie jak to forum, właściciel może określać zasady.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

FB to prywatny portal, podobnie jak to forum, właściciel może określać zasady.

Powiedz to Microsoftowi ;) to raz , dwa powiedz to tym przedsiębiorcom ukaranym za "odmowę usługi" motywowaną przekonaniami :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności