Skocz do zawartości

Pozycjonowanie zagranicą

Kabatus

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam pytanie, jak to jest z tym pozycjonowaniem zagranicą?

Powiedzmy, że chce założyć stronę internetową dla Niemieckiej firmy,

wykupuję domenę www.mojadomena.de

Wypełniam stronę niemiecką treścią, i co dalej? Dodaję konto na polskim search console? czy muszę zalogować się na niemieckie aby indexowało niemieckie google? 

Czy google jest globalne? Jeżeli wpiszę frazę po niemiecku w ,,moim google,, to wyskoczy mi np 100 000 stron, czy jeśli Niemiec wpiszę u siebie taką samą frazę też wyskoczy mu to samo co u mnie czyli 100 000 tych samych wyników?

@Kabatus, po pierwsze musisz kupić taką domenę.  Wypełnić treścią nie zapominając o impresum czy jak to się tam nazywa.

GSC przecież robisz dla siebie na każdą domenę inne :D W GSC ustawiasz jak możesz na dE ale chyba niepotrzeba.

A później  linkujesz z niemieckich stron.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Szukałem na google, ale wszędzie mam o sklepach internetowych, a ja chcę tylko zrobić zwykłą wizytówkę ,,o firmie + kontakt,, dacie mi jakiś przykład tego impressum? 

2 pytanie: Ma ktoś listę krajów w których jest to wymagane? Ja o tym praktycznie nic nie mogę znaleźć, nie rozumiem tego...

Problem w tym, że to ja jestem głową tej całej kampanii zagranicznej, a robię to pierwszy raz, osoba z którą współpracuje doskonale zdaje sobie z tego sprawę.

Pierwsza strona będzie to strona Litewska. Czy na litwie są takie wymogi? Nie wystarczy naszej obecnej polskiej strony przetłumaczyć i wrzucić na domenę lt ? 

Problem w tym, że to ja jestem głową tej całej kampanii zagranicznej, a robię to pierwszy raz

To chyba nie jesteś odpowiednią osobą na odpowiednim stanowisku...

Sorry ale dla mnie "bycie głową" to bycie kimś, kto coś wie. Ty chcesz, żeby prowadzono Cię za rączkę. Tak się nie da.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności