Skocz do zawartości

Test : Czy google czyta jeszcze keywords i description.

alpine

Rekomendowane odpowiedzi

Odgrzewam, bo przytrafiłam mi się ciekawa sytuacja.

Ostatnio zacząłem przeglądać moje stare zaplecze, z czasów, gdy HTML był dla mnie czarną magią. Jedna podstrona serwisu miała błędny tag <title> - po prostu był on z literówką. Na innej podstronie nie było tagu <title> wcale, natomiast na obydwu tych podstronach był poprawnie przygotowany tag meta description. Zdziwiłem się, gdy w SERPie ta strona miała w tytule tekst z description. Co więcej - była znajdowana na tą frazę.

Zatem skłonny jestem stwierdzić, że description się przydaje - przynajmniej mi się przydało. ;)

Zatem skłonny jestem stwierdzić, że description się przydaje - przynajmniej mi się przydało. :)

Należy pamiętać, że istnieje jeszcze świat poza G. Mały bo mały ale istnieje :)

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Należy pamiętać, że istnieje jeszcze świat poza G

I za to stwierdzenie masz ode mnie :)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

• 2 tygodnie później...

mam pewne obserwacje które mogą trochę rozwiać wasze wątpliwości odnośnie meta :glaszcze: mianowicie na swojej stronie którą pozycjonuję skasowałem na tydzień słowo pod którym pozycjonowałem z description stronka spadła aż o 40 :/ wstawiłem je spowrotem i stronka znów wskoczyła na swoje miejsce :soczek: co więcej sprawdziłem także czy kolejność ma znaczenie i ..... tutaj zonk przesunąłem słowo pozycjonowane o 4 słowa puźniej stronka spadła o 12 pozycji przesunąłem je znów tym razem całkiem do przodu i stronka znalazła sie na jeszcze lepszej pozycji niż była. Podczas testu na stronie nie było nic zmieniane prócz tego co opisałem, można by wnioskować iż nie tylko same description ma znaczenie ale kolejność słów w nim zawartych również, pamiętać trzeba natomiast iż słowa pisane w keywords i description muszą sie pojawić w widzialnym tekście na stronie, przynajmniej gdzieś tak czytałem ;) nie wiem czy mój teścik w czymś wam pomógł ale temat bardzo fajny :jezyk1:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności