Skocz do zawartości

Podbieranie klientów

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy z takiego zachowania powinno się śmiać czy płakać, ale mój klient otrzymał takiego oto maila:

Dzień dobry,

Nasz system zarejestrował, że Państwa witryna jest pozycjonowana w sposób niezgodny z wytycznymi google dla webmasterów. Między innymi nielegalne jest pozycjonowanie witryny z użyciem:

• systemów wymiany linków
  • treści generowanych automatycznie

Więcej mogą Państwo przeczytać na oficjalnej stronie google, w dziale wskazówki dla webmasterów:

https://support.google.com/webmasters/answer/35769?hl=pl

Sprawa jest poważna, a dalsze pozycjonowanie w ten sposób jak dotychczas, naraża Państwa na karę ze strony Google w postaci wyeliminowania Państwa witryny z wyników wyszukiwania Google, przez nałożenie na nią filtru algorytmicznego. Innymi słowy, Państwa strona przestanie być widoczna dla internautów na zawsze.

Należy jak najszybciej pozbyć się tych nielegalnych linków oraz rozpocząć pozycjonowanie zgodne z wytycznymi google dla webmasterów.

W sprawie pytań, zapraszam do kontaktu.

Paweł Mi***jlidis
Agencja Interaktywna
Starszy specjalista ds. obsługi klienta biznesowego
+48 537 576 498

Mail wyszedł z adresu: wspolpraca@progre***teractive.pl - strona "firmowa" zablokowana. Po wygooglaniu informacji o tej "firmie" zauważyłem, że ludzie mieli z nimi problemy.

Imię i nazwisko w mailu może być fikcyjne ponieważ osoba, która w 2014 roku podawała ten sam numer telefonu nazywała się 'Patryk Kra***wski'.

Nie wiem czy aż tak trudno zdobyć klienta na SEO, że trzeba się do takich metod zniżać? :/

Po wpisaniu nazwy firmy w Google sporo negatywnych opinii.

@up nic nowego ale nóż sie w kieszeni otwiera za każdym razem kiedy czytam o takich praktykach

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności