Skocz do zawartości

Synonimizator online

joy

Rekomendowane odpowiedzi

@Losował dobrze ale przecież zamieniał wszystkie wystąpienia.

Jakaś nielogiczna ta Twoja logika   :olaboga:  Poza tym blokuj tego Ajaxa by do czasu zwrócenia wyników nie było można klikać ponownie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@mlody0072 no to błysk jesteś. Ja godzinę gdzieś tak wieczorem przed snem ale oczywiście liczę w tym nie tylko napisanie samej klasy synonimizującej ale też i wbicie tpl i kodu html i ajax. No i weź pod uwagę co pisałem. Ty korzystałeś z jakiejść biblioteki. Ja to napisałem sobie od zera. Stąd moje przeoczenie.

No ale nie to jest tematem.

@Mion wszystko jest logiczne:) Chodziło mi o to, że losował dobrze słowo z tablicy wyrazów oddzielonych "|" tylko ponieważ to pisałem szybko z partyzanta to funkcją preg brałem text i zamieniałem wystąpienie wyrazu wylosowanym a ponieważ były dwa takie same, trzy takie same, cztery, itd. To zamieniał je wszystkie a powinien zamienić pierwsze wystąpienie, w kolejnym przebiegu następne i tak aż napotka koniec bloku. I tak też teraz zrobiłem.

https://netteria.net - tworzenie stron www, aplikacji web, projektowanie, programowanie Windows, usługi IT
Profesjonalne Wsparcie Techniczne PrestaShop | PrestaExpert

Teraz chyba jest ok :)

---

Napisano z palca. Wysłano z tabletu Samsung Galaxy

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion dzięki za wszystkie uwagi. Ten przycisk też nie wiem czy zauważyłeś ale przyblokowałem. Faktycznie jak więcej wpisze się tekstu to te dwie, trzy sekundy mieli. Zwiększyłem też maksymalną ilość możliwych do wprowadzenia znaków do 100.000 bo jak zacząłem wklejać tak do testu  większe bloki tekstu to 5.000 to marne i mało użyteczne. No mam nadzieję, ze te 100 tyś. będzie ok.

https://netteria.net - tworzenie stron www, aplikacji web, projektowanie, programowanie Windows, usługi IT

Bedzie ok, ale wszystkie seo softy do spamowania maja wbudowana obsługę synonimów, więc to co zrobiłeś można potraktować jako ciekawostkę nic więcej. Nikt z praktyków nie bedzie się dzielił tekstami z synonimizatorem online.

@Mion a czemu do spamowania? Ja to sięgnąłem po to rozwiązania jak zacząłem dodawać wpisy do katalogów. Generalnie robiłem to co ten skrypt bo cóż nowego można wymyślić w takim opisie 1500 do 3000 znaków. 

A dopytam. Wbudowaną obsługę synonimów to masz na myśli, że skrypt sam szuka synonimu a nie tylko bazuje na tym co user wprowadzi w spin tagach? No bo takie coś to już chyba grubsza jazda i raczej nie online w oparciu o php. Nie każdy synonim pasuje zawsze, do tego dochodzi odmiana. No można pokusić się o jakąś bazę danych zwrotów i odpowiedników, no nie wiem, to już grubsza robota. A z ciekawości możesz podać link do takiego narzędzia online które robi to o czym napisałeś?

No i dodam odnośnie tego dzielenia się. Ja tego nawet nigdzie nie zapisuje. Jakoś mi to nawet do głowy nie przyszło. Ja jeśli chodzi o pozycjonowanie czyli budowanie bazy linków to nie zajmuje się tym i zajmować nie będę. Robię to na użytek wyłącznie własnej strony. Ale masz rację. W sumie firma która działa w tej dziedzinie mogłaby sobie gromadzić takie wpisy z różnych dziedzin. No ale to w sumie nieuczciwe kurde.

@UP z choinki się urwałeś czy co ? Każde SEO narzędzie do spamowania lub jak Wolisz dodawania wpisów ma generator treści z teksów z synonimów.

No ale to w sumie nieuczciwe kurde.

:heej:

@Nic wielkiego ale napisałem sobie prosty synonimizator tekstu na stronie.

Poza tym ta nazwa jest błędna, bo synonimizator dobiera synonimy do tekstu, a nie generuje tekst na podstawie synonimów.

Piszę o tym bo akurat szukałem synonimizatora online ..

@Mion to jaka inna nazwa powinna być Twoim zdaniem? Ja właśnie tak wpisałem i google zwrócił mi również inne tego typu narzędzia, więc już nie wiem co z tą nazwą.

Zwał jak zwał, tylko @Mion czepia się takich szczegółów

Synonimizator online > jak sama nazwa mówi "synonimizuje" tekst i działa online. synonimizacja != generowania tekstu z treści z synonimami.

Parafrazując, to tak jak byś nie widział różnicy w dawaniu, a otrzymywaniu.

@Mion to jaka inna nazwa powinna być Twoim zdaniem?

Generator treści z tekstów z synonimami.

Przykładem Synchronizatora jest https://www.forum.optymalizacja.com/topic/175939-synoglota-zaawansowany-synonimizator-tekstu/

Synoglota to automatyczny synonimizator tekstu z możliwością określenia jakości synonimów przypadających na słowo oryginalne (program na podstawie kilku parametrów szacuje prawdopodobieństwo poprawnego dopasowania danego synonimu i porządkuje je od potencjalnie najlepszych do najgorszych).

Hm, nie bardzo widzę aby ktoś w google wpisywał "Generator treści z tekstów z synonimami" ale zobaczę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności