Skocz do zawartości

Jak najprościej wykończyć konkurencję?

fate

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wykańczanie konkurencji poprzez tworzenie na nią nienaturalnego zaplecza i SWL która w konsekwencji doprowadzi do ręcznych działań to nie najprostszy sposób na osiągnięcie tego celu?

Da się tak?

BoardKids.PL - ubranka dla młodych wymiataczy, jeżeli chcesz by Twoje dziecko wyróżniał unikatowy styl

Handmade streetwear for kids

Ubrania dla dzieciaków BoardKids Polska marka handmade z Warszawy

Konkurencję najprościej wykończyć działaniami marketingowymi w skali i jakości lepszej niz konkurencja.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Czy wykańczanie konkurencji poprzez tworzenie na nią nienaturalnego zaplecza i SWL która w konsekwencji doprowadzi do ręcznych działań to nie najprostszy sposób na osiągnięcie tego celu?

Ja bym się skupił na promocji swojego biznesu a nie prób wykończenia konkurencji.Pamiętaj że kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Wątkodawca chyba jeszcze nie dostał solidnie wpierd****l, ale jak zacznie realizować swoje pomysły to będzie miał duże szanse , że doświadczy tego ...

IMHO takich fiutków powinno się traktować po bananie i na rusztowanie ...

kto pod kim dołki kopie

Chińczycy określają to ładniej ;) : "Szykujesz zemstę - kop dwa groby" 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

tworzenie na nią nienaturalnego zaplecza i SWL

Weź pod uwagę jedno - takie linki teraz ani nie pomagają ani nie szkodzą. Jednym słowem są jak powietrze (śmierdzące, bo śmierdzące, ale od tego się nie umiera). Oczywiście możesz próbować, ale jedyny efekt jaki osiągniesz to lżejszy portfel (niestety swój :D )

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Da się tak?

Wyobraź sobie analogię do świata w realu, jako właściciel warzywniaka będziesz wybijał szyby w oknach konkurencyjnych sklepów i je podpalał?

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

jako właściciel warzywniaka będziesz wybijał szyby w oknach konkurencyjnych sklepów i je podpalał?

W jego przypadku będzie to działało tak jak napisałem. Będzie chodził śmierdzący po sklepach konkurencji licząc na to, że klientom zapach nie będzie odpowiadał, ale jeżeli konkurenci będą mieli lepszy towar to i tak kupią.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

"Szykujesz zemstę - kop dwa groby"

Phi, co to za zemsta na dwa groby.

wykańczanie konkurencji poprzez tworzenie

Po pierwsze, żeby nie było, że jestem hipokrytą. Byłem np. zmuszony do wypozycjonowania kilkudziesięciu stron aby zniwelować wyniki własnej pracy, ale to miało uzasadnienie. Po drugie, gdybyś wiedział jak depozycjonować(i miał możliwości), to byś wiedział jak wyprzedzić konkurencję bez tego, a koszt pozycjonowania byłby nieporównywalnie mniejszy. No i bez ryzyka nieprzyjemnych konsekwencji...

Trotylem :)

nihil fit sine causa

to byś wiedział jak wyprzedzić konkurencję bez tego

Tu jest jest właśnie pies pogrzebany (a czasami i sam wilk). Jeżeli nie ma się pojęcia jak pozycjonować to tym bardziej nie będzie się potrafiło depozycjonować (chyba... że będzie się robiło to samo co robi się żeby pozycjonować - i dlatego nie jest się w topach :D). Tylko, że to ma dwa końce - czasami (a w tym wypadku przeważnie) zamiast zaszkodzić to się pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności