Skocz do zawartości

Serwis o eBookach - www.ebooki24.info

eBOOKi24

Rekomendowane odpowiedzi

1. Mój serwis: www.eBOOKi24.info

Co o nim sądzicie (skala 1/10)?

Co dodac zmienic?is

2. Serwis istnieje od 1,5 miesiaca, pozycjonuje go na fraze ebooki i jak na razie jestem na 4 stronie, mam 50 uu dziennie co wydaje mi się dobrym osiągnieciem. Czy ktoś ma doświadczenia z serwisami o tematyce - ebooki? Jak myślicie ile moge miec w przyszlosci uu na dzien?

Co bylo zle z moja stopka?

Formularz kontaktowy nie dokończony

Brak linka do strony głównej (ale jak będzie to ta wyskakująca reklama na stronie głównej stanie się wkurzająca)

Link "NEWSLETTER" prowadzi do nikąd.

To samo jest z linkiem "Polityka Prywatności"

Zlotemysli mają chyba ze 120 eboków a Ty masz jednakowy title i metatagi przy wszystkich pozycjach.

Reklamy Google po lewej są dobrze wkomponowane - na początku wziąłem je za boksy reklamowe zlotychmyśli :) Ale czy bardziej opłacalne jest kierowanie klientów na reklamy google niż na strony złotychmyśli?

.

Jak dla mnie

- za dużo reklam

- brak mod_rewite

- brak dynamicznych meta (już to powiedziano)

ale ogólnie nie jest źle fakt że jest to gotowy szablon z d4u

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Oczywiście szablon z d4u.pl temu nie przecze.

Co do newsletteru i polityki prywatności - u mnie to dziala (powinny wyskoczyć nowe okienko). Jeszcze nad tym popracuje.

Też się zastanawiałem nad zmianą adsense na zlote mysli, ale tylko u góry, lewą strone zostawie.

Co do walidacji - nie wiem dlaczego tak zle? Tez nad tym popracuje.

A co myslicie o tresci? Niedlugo dodam jeszcze darmowa literatura, ebooki do komórki i darmowe wiersze.

Serwis juz działa. Co zmieniłem:

- kontakt już działa

- zmieniający się title

- po zapisaniu sie do newsletteru dostajesz od razu email z 105 darmowymi ebookami

- dodałem dział darmowa literatura

Pytanie do was:

- mod_rewite co to jest?

- chciałem dodac nad artykułem 2 reklamy zlotych mysli, ale cala strona sie sypie!!! co moge zrobic??? Link www.ebooki24.info/sypie.php

- dlaczego walidator pokazuje mi az tyle bledów???

Bardzo bardzo dziękuje za te konstruktywne uwagi, gdyby nie one to pewnie nigdy bym sie nie skapnął że mam tyle niedociągnięc. Więc prosze o nastepnął porcje :)

Pod IE w dalszym ciągu nie otwierają się te okienka w JS z linkiem do NEWSLETTER. U mnie występuje jakiś błąd w JS.

Masz już zmienny title. Sprobuj jeszcze zrobic zmienny description.

Dlaczego kod strony się nie validuje? - poszukaj jakie są różnice pomiędzy HTML a XHTML. Ten kod, ktory masz teraz powinien sie validować jako HTML4.1

Czemu sie sypie www.ebooki24.info/sypie.php ?

<H2> znajduje sie w <p> w dodatku <p> nie jest zamkniety

Sprawdzaj kod na https://validator.w3.org/

Co to jest mod_rewite? - szukaj: "przyjazne url'e"

.

Tak sobie myśle co mam wpisac w zmiennym description? Mam tam dac krótki opis ebooka, czy tylko dopisac jego tytuł i kategorie?

Jutro pomyśle nad mod_rewrite i reklamami i zdam raport. Wielkie dzięki za chwile uwagi!

Co do mod_rewrite, którą opcje wybrac:

www.wirtuals.net/porady-php/przyjazne-urle.html

https://www.haxite.org/index.php3?site=arty...view&id=644

Mysle ze te pierwsze jest latwiejsze. Moze macie lepszy artykul lub pomysł?

Edit:

Dodalem reklamy zlotych mysli na gorze (problem tkwil w tym ze w boksie ze zdjeciem skrypt JS dalem do HEAD)

Pytanie: Co dac u góry menu dzial darmowe czy zlote mysli?

Garść uwag:

- Logo nie jest linkiem do strony głównej.

- Brakuje :hover dla linków.

- Te przewijane linki w "polecamy" są naprawdę tragiczne i zupełnie nie użyteczne.

- W katalogu tytuł danego e-booka powinien również być linkiem do jego strony, okładka najlepiej też.

- W ALT umieszczasz jakieś dziwne słowa kluczowe. One w niczym nie pomogą osobie, która nie może wyświetlać grafiki. To jest miejsce na tekst alternatywny, mogą w nim być słowa kluczowe, ale musi on być sensowny.

- Formularze nie mają <label>.

- O reszcie kodu to ja nawet nic nie mówię. Z jednej strony XHTML(pewnie w pogoni za najnowszymi trendami), a z drugiej typowa tag-zupa.

- Dodałbym jakąś ścieżkę nawigacyjną pokazującą w którym miejscu w hierarchi strony aktualnie się znajduję.

To tyle, powodzenia w ulepszaniu witryny :-)

Zapraszam na blog o użyteczności.

To poprawiłem:

- logo

- przewijane linki

- :hover

Co następnie:

- mod_rewrite już dałem ale poprawione linki znajduą się tylko w index.php a w treści z bazy jeszcze nie (niedługo poprawie)

- kod :(

Pytanie:

- po co <label>???

- ścieżka nawigacyjna, nie mam pojęcia jak się do tego zabrac? Dobrze przynajmniej ze w trakcie tworzenia strony uwzgledniłem taka mozliwosc i w bazach mam do kazdego rekordu dopisaną podkategorie :) uff

- co dac u góry menu dzial darmowe czy zlote mysli?

Dzięki za uwagi :)

w dziale darmowe chce w przyszłości dodac komiksy, cytaty, opisy gg i sennik, czy to nie za bardzo odbiegnie od ebooków?

Potem wyjdzie kolejna strona o wszystkim i niczym...

Ewentulnie mozesz zrobić osobne strony o tych komiksach i cytatach, a na stronie o ebookach w dziale darmowe zamieścić linki do tych stron.

pozdrawiam

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Też tak mysle, mam pytanie do domen, czy lepiej dac opisygg.ebooki24.info czy jakis któtki alias? Chodzi oczywiscie o pozycjonowanie, czytalem ze strone opisygg.ebooki24.info bedzie latwiej wypozucjonowac niz z jakims innym aliasem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności