Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony - Analiza

genju2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Przeanalizowałem sobie 2 strony na frazę " dobre biuro rachunkowe warszawa " za pomocą narzędzia https://ahrefs.com .

1. https://dobraksiegowawarszawa.pl- 50 backlinków , 1 Referring domains.
2. https://taxclear.pl- 31,8 K backlinków , 159 Referring domains
3. Są strony które nie mają nawet słowa " dobre " w title a są wyżej niż numer 2.

Co z tego, że domena texclear.pl jest kilka razy mocniejsza od dobraksiegowawarszawa.pl? Liczą się linki (ilość, moc, konfiguracja anchor, dofollow) bardziej niż title.

Wniosek wg mnie jest prosty.

Ta fraza nie jest frazą komercyjną/firmową - tz w opinii Google (frazy "dobre", "polecane" to frazy opiniotwórcze wiec KTOŚ musi określić czy dana firma jest "dobra") - czyli nawet jak dodasz tą frazę do głównej strony firmowej nic nie osiągniesz. Chyba że zrobisz podstronę pod tą frazę i odpowiednio podlinkujesz.

Wnioskuję na postawie tego że w top10 nie ma ani jednej strony komercyjnej dobraksiegowawarszawa.pl to zaplecze.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Wnioskuję na postawie tego że w top10 nie ma ani jednej strony komercyjnej dobraksiegowawarszawa.pl to zaplecze.

ta strona to zdecydowanie zaplecze. A przy okazji, skoro analizujemy: czy uważacie, że wrzucanie takiej liczby z zaplecza do jednej strony tylko różnych jej podstron, ma sens?

Nie wiem jak to określić dobraksiegowawarszawa.pl posiada linki zwrotne tylko na jednej stronie. taxclear.pl około 60...

Aleksiejs - Nie wiem jakie tutaj mam wyciągnąć wnioski :) Mógłbym usłyszeć Twoje ? :)

MaxPan, mógłbym prosić Ciebie o rozwinięcie myśli ?

Grey Ronin - Bardzo możliwe że tak jest. Też się nad tym zastanawiałem.

okazwłoka - Tak tylko że dobraksiegowawarszawa.pl nie posiada prawie linków zwrotnych a mimo to jest wyżej. To ciężko mówić o jakości linków.

Zastanawiałem się czy szybkość ładowania strony nie ma aż tak dużego wpływu...

Zapominasz o tym, że ahrefs to nie wyrocznia i nie musi i na pewno nie będzie wiedzieć o wszystkim - prosty przykład choćby przekierowanie 301. Poza tym tak jak piszą tu wyżej - jest to fraza, z której chleba nie będzie.

Przeanalizowałem sobie 2 strony na frazę " dobre biuro rachunkowe warszawa " za pomocą narzędzia https://ahrefs.com .

Jaki z tego wyciągnąłeś wniosek?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie jest to fraza na która jest parcie, wystaczy zobaczyć jakie strony sa w top 1 - jakieś podstrony, wątki z for(forów, forumów?). Pewnie rykoszetem można dostać się  w top1, pozycjonując na jakąś inną frazę związaną z tematem.

Nie ilość a jakość się liczy.  Po za tym przeczytajcie całe forum.  Między bzdetami znajdziecie odpowiedzi na większość  pytań. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności