Skocz do zawartości

Jak zrobic miniaturki stron w katalogu

marioccp

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem wstrząśnięty wydajnością! :)

Debian + KHTML + Conqueror na maszynie PIV ~ 2.6Ghz bez problemu robi 1000/h miniatur a pewnie może więcej bo robi jeszcze inne rzeczy. Główny problem to popaprane flesze i pewne drobiazgi z wirtualnymi desktopami. Oczywiście przy jednoczesnym robieniu kilku-kilkunastu miniatur, każdy na swoim desktopie.

Moment ... te 1000 miniatur na godzinę to jakiego typu strony... katalogi stron ? ;) Proponuje zapodać swojemu komputerowi trochę blogów, dalekowschodnich serwisów i podzielić się wynikami no i na jakim łączu to działa :)

Aha no i zobacz jak wygląda strona np. "purpledoorwas.cn" (Uwaga! na stronie może być trojan!!!) na Konqueror i na Firefoxie :) U mnie to dwie różne strony :)

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
eos! Strony z trojanami to oznaczaj jakos bo ludzie dzialajacy na IE Ci bardzo podziekuja .... :)

Przepraszam... to miał być przykład. Na potrzeby rozszerzenia i.Eos do Firefox stworzyliśmy czarną listę tego typu stron. Poniżej link z przykładem co pojawi się gdy ktoś chce zobaczyc podgląd strony w domenie "purpledoorwas.cn" ... można klikać :)

https://i.eos.pl/?l=PL&t=https://yang-po...urpledoorwas.cn

Moment ... te 1000 miniatur na godzinę to jakiego typu strony... katalogi stron ? :)

Różne :) Napisz czym robisz te miniatury i zainstaluj sobie Operę a zobaczysz jak ona to robi błyskawicznie.

Nie wiem jak sobie można dysk przeciążyć kilkuset obrazkami na godzinę, ja tego nie potrafię, napisz jak to zrobiłeś :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Różne ;) Napisz czym robisz te miniatury i zainstaluj sobie Operę a zobaczysz jak ona to robi błyskawicznie.

Nie wiem jak sobie można dysk przeciążyć kilkuset obrazkami na godzinę, ja tego nie potrafię, napisz jak to zrobiłeś ;)

Używam Firefoxa. Pewnie Opera jest i szybsza, ale jak narazie nie wiem jak zrobić aby informowała skrypt który robi zrzut ekranu że wszystkie elementy strony zostały wczytane :-). W FF napisałem rozszerzenie które informuje skrypt robiący zrzut ekranu z wirtualnego pulpitu. Konqueror jest szybki, ale jak już wcześniej pisałem strony wyglądają troszkę inaczej ;). Dodatkowo po zmodyfikowaniu kodu FF pozbyłem się tych okienek informujących o możliwości pobrania pliku. Komputer nie przeciąża obróbka obrazków, ale FF który w dodatku ma wycieki pamięci co niestety skutkuje tym że po kilkunastu dniach system zaczyna używać swapu. Napewno dużo można zmienić i dużo jest do zrobienia ;)

to ja ponawiam wpis: WebSwoon - używam do robienia własnych miniaturek nawet niestandardowych rozmiarów ;)

Oczywiscie tylko dla tych co mają free traffic i lubia mieć wlasne a nie "cudze' ;) - moje 3 katalogi uzywają wlasnych mini (czwarty w drodze) i jakos ładnie to wygląda:)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Napewno dużo można zmienić i dużo jest do zrobienia ;)

Jak sobie radzisz z fleszami? My musimy "ubijać" plugina - może tutaj masz wycieki, bo są potworne na pluginie :D

A tak w ogóle, to pieszczenie strony która ładuje się dłużej niż 10 - 14 sekund jest zdecydowanie nadgorliwością i olewam takie, wyjdzie to co wyjdzie :D - z tym, że pracuję na łączu w zasadzie bez limitu.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Jak sobie radzisz z fleszami? My musimy "ubijać" plugina - może tutaj masz wycieki, bo są potworne na pluginie :shout:

Jak przeglądarka nie odpowiada to ją i całą resztę ubija program który nadzoruje tą całą dziatwę. Ok 1% procent stron z różnych powodów nie jest generowane np. dostaje timeout (taki ma szansę w ciągu 3 najbliższych dni na poprawę :)), a są też strony na serwerach np. nazwa.pl które się nie ładują w FF pod Xvfd...mimo że wchodze na nie normalnie używając FF....no ale na to nie poradzę.

A tak w ogóle, to pieszczenie strony która ładuje się dłużej niż 10 - 14 sekund jest zdecydowanie nadgorliwością i olewam takie, wyjdzie to co wyjdzie ;)
Hmmm u mnie jest timeout ustawiony na 60s (głównie ze względu na strony flashowe), ale dzięki wtyczce do FF zrzut niektórych stron jest robiony np. po 3s....głównie tych z samym tekstem.

Zachęcam do korzystania z wątków ewentualnie do budowania systemu opartego na wielu procesach (jeden proces zarządzający i kilka- kilkanaście

procesów robiących miniaturki , jak któryś proces sie wychyla albo za długo wykonuje to go kill )

Zachęcam do korzystania z wątków ewentualnie do budowania systemu opartego na wielu procesach (jeden proces zarządzający i kilka- kilkanaście

procesów robiących miniaturki , jak któryś proces sie wychyla albo za długo wykonuje to go kill )

Tak to działa właśnie u mnie każdy "pracownik" przygotowujący miniaturki działa na prawach odrębnego użytkownika. Jeśli nie odpowiada to ubijam wszystkie procesy tego użytkownika i ponownie startuje nowy skrypt na tych prawach.

• 3 tygodnie później...
Działają jeszcze komuś miniaturki via MSN ?

Nie, już nie działają bodajże od miesiąca, ale już pojawiło się sporo alternatywnych rozwiązań.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Niech stracę, podam tylko jeden: klik.

Na forum, też kiedyś był podawany jeszcze inny, ale z ograniczeniami.

Tylko nie zajechać serwisu jak MSN ;)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności