Skocz do zawartości

Zabezpieczyc sie przed oszustami...

szybki bil

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

możesz nawet przez "include" załączać część kodu

Co nie uchroni przed możliwością skopiowania html-u i grafiki.

Nie najszczęśliwsze rozwiązanie...

A jeśli na stronie nie ma bardziej zaawansowanych skryptów w php?

Prosimy więc mądrzejszych o mądrzejsze mądrości...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Czyli ni huhu

Zgadza się. Nie ma jednego dobrego rozwiązania.

Wygląda na to, że jedyna metoda to dobra umowa, lub oddanie dzieła po uprzedniej prezentacji i zapłaceniu rachunku. Jak klient nie przyjmuje takich warunków, to znaczy najczęściej, że już coś kombinuje. Wtedy nie warto sobie zawracać głowy...

W tej dziedzinie i tak nie jest najgorzej. Co dopiero powiedzieć o programosach? Nawet wysoce skomplikowane zabezpieczenia nie uchronią żaden software przed piratami. W programach, które piszę klucz aktywacyjny opieram o skomplikowany algorytm generowany w oparciu o nr płyty głównej, nr seryjny windowsa, nr procesora i dwóch własnych zmiennych haseł. Wydawałoby się nie do przejścia. A prawda jest taka, że po m-cu juz można było pobrać full wersję z E-mule...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

A jakby tak przeniesc na wlasny serwer jeden plik php, ktory jest odpowiedzialny za logowanie sie do admina, w nim zawieraja sie hasla i loginy. Trzebaby bylo zmodyfikowac kilka plikow ktore sie do niego odwoluja.

Wtedy wszelkie kopie i backupy beda kopiami, ktore nadal odwoluja sie do mojego serwera.

Mam racje?

a jam perfekcyjna metode na oszustow ktorym robie strony :D

Koniecznie, czy trzeba czy nie - gorny banner, jakies element graficzny robie we flashu. Tam wstawiam w jakims trudnym do odnalezienia miejscu movie_clip czyli ramke do ktorej wczytuje plik z mojego serwera. Jak na moim serwerze nie ma pliku jest fajnie, jak jest plik to zaslania banner a co wiecej moge tam wstawic co tylko chce ;)

w momecie jak mnie ktos oszuka sam sobie tego nie wyczysci, szczegolnie ze nie dostanie kodow zrodlowych, nie napisze raczej do kogos innego zeby mu przerobil banner bo jak ktos przeczyta co tam pisze to nie sadze ze mu zaufa :P jedyny sposob zeby nie bylo bannera to puscic strone offline ale na co komus strona offline ? :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności