Skocz do zawartości

atak na wp :)

kayman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wypowiadam się w kontekście WP - bo taki jest temat wątku. 

ja też :)

Chciałbym wyjaśnić tą wątpliwość. Ponieważ moim celem na pewno nie jest wciskanie nikomu kitu.

https://webanti.com - antywirus dla stron internetowych! Darmowa ochrona Twojego Wordpress, Joomla lub innego CMSa.

Jeśli chcesz zwiększyć ochronę swojej strony internetowej, dowiedzieć się gdy ktoś włamie się na Twoją stronę internetową czy usunąć wirusa ze strony za pośrednictwem intuicyjnego panelu WWW to załóż bezpłatne konto w naszej usłudze. 

Chciałbym wyjaśnić tą wątpliwość. Ponieważ moim celem na pewno nie jest wciskanie nikomu kitu.

uuuuuuu :D

Rozumiem, że się pomyliłeś i nie chcesz przyznać do błędu ;-) wybaczam (-:

https://webanti.com - antywirus dla stron internetowych! Darmowa ochrona Twojego Wordpress, Joomla lub innego CMSa.

Jeśli chcesz zwiększyć ochronę swojej strony internetowej, dowiedzieć się gdy ktoś włamie się na Twoją stronę internetową czy usunąć wirusa ze strony za pośrednictwem intuicyjnego panelu WWW to załóż bezpłatne konto w naszej usłudze. 

Rozumiem, że się pomyliłeś i nie chcesz przyznać do błędu ;-)

nie rozumiesz, dla mnie tacy fachowcy co się reklamują jako spece a nic nie wiedzą, o tym co reklamują partnerami do rozmowy nie są, tylko mam po takich kupę roboty bo burdelu narobią

teraz jasne jest czy jeszcze mam coś więcej napisać smieszny blogerze :)

Chętnie bym porozmawiał na argumenty z Tobą.

Chętnie bym porozmawiał na argumenty z Tobą.

na razie to nawet nie wiesz czego szukać, co widać w innym wątku :)

mnie taki argument wystarczy :)

O czym ty piszesz? Możesz pisać pełnymi zdaniami będzie mi się łatwiej odnieść do Twoich zarzutów. Też za bardzo nie rozumiem Twojego zachowania wobec mnie, nic Ci nie zrobiłem.Chciałem zachęcić do skorzystania IMO z porządnej usługi, która w pierwszym miesiącu wskazała ponad 30 tys. zagrożeń. Usługi, w którą mocno wierzymy i cały czas rozwijamy.  Zespół, który nad tym pracuje to naprawdę ludzie znający się na security, zabezpieczający duże i znane firmy, wykonujące masę testów penetracyjnych. 

Jeśli chcesz porozmawiać konstruktywnie to bardzo proszę. Jeśli nie, to zakończę dyskusję.

Czy zmiana loginu z admin i Limit Login Attempts nie wystarczy ? U mnie świetnie się to sprawdza jak patrze na statystyki prób logowania :) (4966 lockouts since last reset - 12h)

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

jest jeszcze kwestia obciążenia zasobów/transferu, jak automat znajduje plik który go "interesuje" wali w niego do bólu, zablokujesz jedno wali z drugiego, problemem okazują się standardowe wejścia do popularnych cms, przy niestandardowych ataki spadają praktycznie do zera 

Honeypot zazwyczaj się stawia w określonych celach, można i w takim ;)

Niestety debile wywołujące tysiące razy na godzinę stronę logowania to żadna nowość, nie ma sensu zostawiać dostępu do tego (chyba, że właśnie jako honeypot).

404 generowane przez wp to spore obciążenie, lepiej serwować 401 albo 403 - będzie to dużo mniej obciążać serwer.

klientom na zwykłych hostach polecamy naszą usługę

Z tego co zrozumiałem wasza usługa nie daje żadnej ochrony więc daruj sobie ;)

@piotr.k - jak nie daje? jeśli nie rozuiesz jaką ochronę daje to chętnie wytłumaczę. 

To nie ja mam problem ze zrozumieniem, co wyjaśniliśmy już sobie w innym temacie, ale ok możemy jeszcze raz.

Aby ochronić się przez brute forcem w wordpress warto by zastosowac fail2ban [...] do tego trzeba mieć własny serwer

A klientom na zwykłych hostach polecamy naszą usługę

Proszę w takim razie o konkretną odpowiedź na pytanie (ale konkretnie i na temat a nie kolejne bzdety):

Jaką ochronę PRZED brute forcem daje wasza usługa?

No to już wiem skąd ten żal. Nie zrozumiałeś mnie, albo ja to źle napisałem. Nasza usługa nie ochroni przed bruteforce, tylko da znac jak ktoś juz złamie te hasło i wgra backdoor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności