Skocz do zawartości

Pytanie odnośnie przekierowania

puerto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie odnośnie przekierowania 301. Posiadam stronę A wraz z dwoma podstronami i chciałbym ją przekierować w całości na stronę główną domeny B. I teraz pytanie: Czy można to zrobić w ten sposób:

Strona główna domeny A -> Strona główna domeny B

1 Podstrona domeny A -> Strona główna domeny B

2 Podstrona domeny A -> Strona główna domeny B

Czy jest to poprawne rozwiązanie z punktu SEO? Każda podstrona została wypozycjonowana pod inne frazy a teraz chciałbym to przenieść na jedną stronę. Z góry dziękuję za pomoc w temacie.

Każda podstrona została wypozycjonowana pod inne frazy a teraz chciałbym to przenieść na jedną stronę.

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Przekierowuje się najlepiej z podstrony pod daną frazę na podstronę która też jest tematycznie pod ta frazę. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Chciałbym tak zrobić ale strona na którą planuje zrobić przekierowanie to OnePage i żadna jej rozbudowa nie wchodzi w grę niestety ;)

Myślałem też czy nie lepiej zrobić najpierw przekierowanie wszystkich podstron domeny A na stronę główną domeny A, odczekać aż przekierowanie załapie i dopiero wtedy przekierować to na domenę B. Wiem że najlepiej to przetestować samemu ale mam trochę nagłą sytuację ;)

no ale te linki wtedy zdechną i pod kazdym linkiem wujek zaindexuje DC i zostawi tylko główną w indexie, nie przeniesiesz ich "mocy" przekierowaniem jeżelizmieni się treść docelowej strony

BoardKids.PL - ubranka dla młodych wymiataczy, jeżeli chcesz by Twoje dziecko wyróżniał unikatowy styl

Handmade streetwear for kids

Ubrania dla dzieciaków BoardKids Polska marka handmade z Warszawy

Czy jest to poprawne rozwiązanie z punktu SEO?

Tak

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

puerto saidCzy jest to poprawne rozwiązanie z punktu SEO?Tak

Wg mnie nie przeniesiesz mocy SEO w ten sposób. Moje spostrzeżenia są takie, że przekierowywanie z podstrony na stronę główną nie przekierowuje mocy linków, a jeśil nawet, to jakiś minimalny kawałek. Wg mnie to strata mocy. Możesz ewentualnie podstrony przekierować na stronę główną z parametrami typu ?xyz i ustawić na swojej one-site, że taka podstrona jest canonicalem na stronę główną...

przekierować na stronę główną z parametrami typu ?xyz i ustawić na swojej one-site, że taka podstrona jest canonicalem na stronę główną...

Dzięki, to rozwiązanie wydaje się być sensowne i chyba tak zrobię ;)

na stronę główną z parametrami typu ?xyz i
A co ten parametr ma mieć na celu ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności