Skocz do zawartości

Linkowanie, backlinkowanie.

fragero

Rekomendowane odpowiedzi

Dezinformacja staje w SEO bardziej skutecznym narzędziem jak blasty na K2 :D

To nie była dezinformacja miałem pełny wgląd w analyticsy, serchmetrics itp.

Inna sprawa ze 10 lat na rynku, ze "sporym" budżetem na adwordsy.

Pozdrawiam

Pysio

Edit. po wypowiedzi SzlafRocka.

Taka moda w Austrii widocznie ;)

Biorąc pod uwagę wszystkie składowe, jak najbardziej mogą obejść się bez zapleczówek. Nie oznacza to że u nas nie są potrzebne.

BBC czy nasze allegro raczej zapleczówek nie potrzebuje.

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

Dziś rozmawiałem ze znajomym i pyta: Jak to k....wa jest, mam 2 strony, taka sama tematyka,dałem je do pozycjonowania 2 firmom, jedna wyznaje zasadę white seo (ja wiem, nie istnieje), a druga black seo.

W przypadku black strona przynosi zyski od 9 miesięcy, a w przypadku white dokładam do niej.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

white seo (ja wiem, nie istnieje),

Black seo też nie istnieje. 

Wszystko rozbija się o budżety reklamowe dla adwords.  Po co się męczyć z pozyskiwaniem linków jak można raz dziennie odpalić menadżera AW.  ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

ze "sporym" budżetem na adwordsy.

Ale co to udowadnia?

Mam kolegę którego żona nie gotuje w ogóle, nawet śniadania, on też. Żywią się po za domem, kateringi, knajpy mają na to "spory" budżet.

Łapiesz analogię?

Najlepsze winniki uzyskują te projekty które umiejętnie łącza ADW, ruch z sociali + naturalne wyniki wyszukiwarki również na długoogonowe frazy i local. To, że Twój kolega korzysta tylko z jednego narzędzia nic dobrego o nim nie mówi.

Najlepsze winniki uzyskują te projekty które umiejętnie łącza ADW, ruch z sociali + naturalne wyniki wyszukiwarki również na długoogonowe frazy i local. To, że Twój kolega korzysta tylko z jednego narzędzia nic dobrego o nim nie mówi.

Zgodzę się z Tobą zresztą my nie możemy sobie pozwolić na tylko adwordsy. Chodziło mi o przedstawienie podejścia i oczekiwań. Dużo wkładają ale jeszcze więcej wyjmują. W ich przypadku np. socjal wcale się nie sprawdza/ nie wykorzystują go właściwie.

Samym linkowaniem nie zbuduje się marki na lata. Za szybko i za dużo spalisz sobie domenę za mało nic nie osiągniesz. Dobra dywersyfikacja oraz długofalowy plan i ruszy.

Natomiast co udowadnia? Że efekty sprzedażowe można osiągnąć również przy pomocy AW

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

Że efekty sprzedażowe można osiągnąć również przy pomocy AW

Oczywiście, że można kto to neguje?

Ale działając kompleksowo można mieć lepsze winniki i mniejsze koszty. Są jeszcze wyjątki z jednej i drugiej reguły ale mówimy o ogólnych trendach.

zaplecze ma ta  zaletę że umieszczasz tam linki ty, publiczne miejscówki dziś są bardzo mocne, jutro trafiają na jakąś otwartą listę pod jakąś maszynkę i w parę tygodni stają się zaspamowanym śmietnikiem

Po co się męczyć z pozyskiwaniem linków jak można raz dziennie odpalić menadżera AW. ;)

Po to że pozycjonowanie jest tańsze w ogólnym rozrachunku, a i więcej na nim może często firma zarobić niż na reklamach w AW.

a i więcej na nim może często firma zarobić niż na reklamach w AW.

Większy zarobek jest zdecydowanie na AW.  Oczywiście mówię tu o firmach świadczących usługi AW a nie zlecających. 

Należy rozróżnić dwie kwestie. Zaplecze, które znamy z naszego podwórka czyli śmieszne stado wordpresów czy innych cmsów i zaplecze wysokiej jakości,  które nie wygląda jak zaplecze. To drugie daje dobrą moc i zarabia na siebie.  Oczywiście nie mówię tu o zarobku z adsense lub innych pp.  ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Oczywiście mówię tu o firmach świadczących usługi AW a nie zlecających.

A widzisz i się nie zrozumieliśmy bo ja cały czas mówię o zlecających firmach, a nie wykonujących.

W tamtym tygodniu rozmawiałem z kolegą z Niemiec, który krótko powiedział. Linkbuilding nie, tylko i wyłącznie prawdziwie naturalne linki. Więcej czasu ale bezpiecznie. No może ewentualnie posty no follow na forach. Broń Boże żadnych zapleczówek itp.

Pozdrawiam

Pysio

Zaplecze to zło... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

mogę zdobyć mocny link

Linków się nie zdobywa, to niezgodne ze wskazówkami google. Linkować mogą tylko zadowoleni użytkownicy, którzy sami polecają stronę. Wszystki inne linki (które zdobył właściciel strony) są nielegalne, nieetyczne, niemoralne i niedozwolone!

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Pysio, To chyba działy się pomyliły - kawały w innej sekcji :D A tak na poważnie - jak robisz linkowanie z głową, nie musisz obawiać się, że stronka poleci. ;) Z kolei jak ktoś spamuje bez przemyślenia, byle jak najwięcej linków nawalić na "złotą" dla niego frazę - cóż, nic dziwnego, że potem dziwne mity powstają... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności