Skocz do zawartości

Wpływ AdSense na pozycję w wyszukiwarce Google

EERIE

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma żadnego bezpośredniego wpływu na pozycje - zarówno na + jak i na -

Jedyny wpływ jaki może mieć, jest wpływ pośredni-długofalowy - ktoś kto trafi na stronę z AW podlinkuje ją "naturalnie".

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

To znaczy jakby się tak naprawdę głęboko w temat wgryźć, to można byłoby znaleźć pośredni wpływ obecności reklam AdSense na stronach na pozycję w wyszukiwarce.

Mam przekonanie graniczące z pewnością (choć niczym niepotwierdzone), że na pozycję w wyszukiwarce ma wpływ na przykład bounce rate i czas przebywania na stronie. A jak ktoś wpierdzieli te reklamy w miejsce uniemożliwiające lub bardzo utrudniające korzystanie ze strony, może mieć wyższy bounce rate.

@Pecetowicz, po części masz odpowiedz

A jak ktoś wpierdzieli te reklamy w miejsce uniemożliwiające lub bardzo utrudniające korzystanie ze strony, może mieć wyższy bounce rate.

Poszukaj co to są strony MFA i dlaczego Adsens nie jest lubiany przez seowców 

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności