Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Trafiony, zatopiony. Znalazłem jedną stronę w systemie. TRAGEDIA. 

Może to tylko do testów bo widzę tam kilka osób z PiO i linki za darmo ;-)
ale jak reszta taka sama to . . . . ;-(

A na kolejnej stronie która znalazłem wpisy po 700 znaków.

PS. Mam już 500 stron z tego Systemu, kiedy to sprawdzić ;-)

A dodatkowo system nie jest zabezpieczony, wszystko widoczne.

Jak dodam strone do systemu to za chwile każdy kto zechce się o tym dowie.

Komuś bardzo spieszyło się, żeby to pokazać.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

No i... szlag trafił szumny start. Niewypał znaczy się. Max jutro posprawdza logi i nogi i jeeep- po systemie.

A mogło być tak pięknie :D

P.S. Zauważyliście kto napisał żeby dać szansę? Ot, ciekawostka ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

System jeszcze dobrze nie ruszył, a już zebrała się grupa hejterów. Opinie o systemie proponuję wystawić z pół roku po uruchomieniu wersji komercyjnej. Jak tyle wytrzyma, to już będzie sukces. Obecnie to wczesna alfa, ale życzę powodzenia :)

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Znalazłem jedną stronę w systemie. TRAGEDIA. 

nie musiałem szukać z góry wiedziałem pisząc:

wątpię aby ktokolwiek dodał tam cokolwiek wartościowego

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Podsumowując na dzień dzisiejszy:

1. System niezabezpieczony i narażony na ban/strony dodane do systemu.

2. Brak jakichkolwiek danych rozliczeniowych, ile punktów i za co, koszt punktu, wartość zasobów w systemie, punktacja w zależności od parametrów serwisu.

Taka randka w ciemno.

3. Mam listę pond 500 stron w systemie, zobaczyłem kilkanaście i jakością nie powalają. teksty raczej z tych po 1,5 zł/1000 znaków.

Część tekstów ma niewiele ponad 700 znaków, a znalazłem jeden 680 znaków.

Bezpłatne szablony nawet nie przetłumaczone do końca, nazwy szablonów nie wszędzie zmienione.

4. Nie ma co i jak testować bo nie ma giełdy punktów i nie ma od kogo kupić punktów.

Jest niby zapotrzebowanie na punkty/formularz ale mam zaproponować cenę, jakoś trudno to zrobić skoro nie ma żadnego porównania. 

5. Site na całości systemu to 6080 podstron co przy 1040 serwisach raczej nie powala.

Np. z 80 postron gugiel docenia 11.

Żeby można testować system musi ruszyć czyli muszą pojawić się wydawcy i na podstawie punktów uzyskanych za strony uzyska się cenę punktów - tak aby było to opłacalne. Jeśli w systemie jak na razie są tylko właściciele trzeba na pewno zaczekać. Co do stron aktualnie znajdujących się w systemie fakt jest powielony błąd konkurencji i strony się świecą tak samo, ale skoro konkurencji nie zbanowali to tego może też nie ruszą... Najpierw wydawcy, testy i potem klienci, jak ktoś wspomniał pół roku to pewnie minimum żeby sprawdzić moc systemu. - był autopressel, był alink.pl  jest i blogero - czas zweryfikuje czy powieli ich losy czy wytrwa więc hejt można zostawić na później.

Co do samego systemu jeszcze się nie wypowiem, bo nie miałem czasu się zarejestrować i "podłubać", ale nie lubię kłamczuszków (już pomijam brak danych właściciela, o czym pisali już inni). Na stronie info "02 luty 2016 Uruchomienie systemu Blogero.pl", a we Whois:

srqvit7n.png

Co prawda web.archive.org pokazuje historię od 2010, ale wcześniej był tam katalog stron. Pierwszy zapis z treścią obecnego serwisu jest z października 2016.

Po co takie naginanie rzeczywistości?

Domeną nie ma się co ekscytować, system mógł stać kilka lat na testowej domenie, zablokowany w htaccess i noindex. Równie dobrze mógł wczoraj zostać przeniesiony na blogero.pl i o niczym to nie świadczy.

Na tym etapie nie widzę, żeby system był konkurencją dla kogokolwiek. Właściciele źle się zabrali do tego i raczej małe doświadczenie mają z systemami. Zamiast pokazać wąskiej grupie osób System i pod nim nawet jawnie 1-20 super serwisów, to kombinują z ukrycia i do tego jeszcze pokazują swoje zasoby naprawdę niskiej jakości. Na tych serwisach w systemie które sprawdziłem, link bardziej zaszkodzi niż pomoże. To takie zaplecze do dopalenia zaplecza i nic więcej. Nie wiem czy znajdzie się ktoś kto zachce swoje zasoby podpiąć pod ten system.

Warto by sprawdzić serwisy w systemie pod względem "mocy", znalazłem domeny z 2014 roku więc może są dobrze "dopalone" i może warto dodać linka? tego nie miałem czasu sprawdzić. Ale pierwsze wrażenie fatalne, grafika i jakość tekstów kiepskawo. 

Ale jak ktoś pisał, dajmy szansę bo zawsze może coś wartościowego wyrosnąć.

Nie uważam aby kolejny SWL wpisał się w świat seo. Żadnej rewelacji nie przewiduję podobnie jak to było z indekserem Matysika. ;)

Jest tylko kilka systemów SWL, które się wyróżniają. Tylko jeden jest z polski (nie jest nim e-weblink ;) ). Nie sądzę aby blogero dołączył do wyróżniających się, zważywszy na kiepski start.

Chciałbym przy okazji wytłumaczyć czytaczom z grup facebookowych, że swle działają ale nie wszystkie. Co gorsza dają dobre efekty. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności