Skocz do zawartości

Dwie podobne tematycznie podstrony o tej samej nazwie

5k18a

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwie podstrony serwisu które nazywają się "budowax". I tutaj zapewne pojawia się problem natury SEO. Otóż są dwie podstrony, jedna to galeria która zawiera dokumentację zdjęciową z "budowyx" o adresie:

domena.pl/galeria/budowax

a druga to strona zawierająca opis realizacji

domena.pl/realizacje/budowax

do galerii prowadzi anchor "Budowax" w podmenu galeria

do realizacji prowadzi anchor "Budowax" w podmenu realizacje

Galeria zawiera wyłącznie zdjęcia bez tekstu, jest tylko znacznik h1. Realizacje zawierają tekst i trzy grafiki. Czy taki układ może wprowadzić zamieszanie w seo?

Zapomniałem oczywiście dodać że meta title i description są od siebie różne na tych dwóch stronach. jednakowy jest tylko anchor i slug "Budowax"

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

faktycznie nie jest to optymalne rozwiązanie.

Może dało by się rozróżnić anchory np. "zdjęcia z budowyx" czy jakoś tak a może zbudowa dało by radę.

Jak dla mnie to realizacja będzie pod względem seo ważniejsza ze względu na tekst.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności