Skocz do zawartości

śmieciarzom mocno mówimy NIE!

pkruk.com

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie adresatem nie byłem tylko ja. Czułbym się wyróżniony, gdyby tak ładny layout spammaila był adresowany wyłącznie do mnie, ale ośmielam się domniemywać że tak nie było. Hmm?

To jesteś pewny czy domniemujesz bo to sie wyklucza nawzajem troche :D

Dla uspokojenia ducha byłeś jednym z 23.

A tak na poważnie to widzisz fajny serwis, piszesz z jakąś propozycją wspołpracy, wzajemnej wymiany linków i czujesz się spamerem? Bo ja raczej nie, no ale tak jak wspomnialem wcześniej - kwestia interpretacji "co to jest spam".

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zdecydowanie poperam. Stronom śmieciom - mówimy nie.

I niech to dotyczy także katalogów zagranicznych.

Moje spostrzeżenia:

Nie mam tak wielkich kłopotów z automatami, bo niewiele przechodzi przez moje katalogi (wyłącznie zagraniczne). Natomiast jestem zasypywany śmieciem zwłaszcza od narodu HINDUSKIEGO.

I tak moderuję katalog, w związku z tym żaden śmieć nie przejdzie. Wyrzucam ok. 70% stron !

Dopisałem do PLD skrypt, w którym usuwam strony bez powiadamiania (szkoda transferu na maile).

Ale część tych stron, które zostały dodane z wyraźnym naruszeniem regulaminu odrzucam w trybie administracyjnym, w związku z czym idzie odpowiedni mail do klienta.

I często zdarza się, że taki klient odpisuje obrażony, dlaczegóż to nie przyjąłem jego strony... Czasem odpowiadam, wymieniając szczegółowo przyczyny. Klient nadal nie rozumie, bo uważa, że jego strona jest doskonała i zostałą przyjęta do wielu katalogów.

Ręce opadają... A jak klient się upiera, a ja stracę cierpliwość - odsyłam klienta, by zgłosił swoje pretensję do DMOZ-u i dir.Yahoo.

A na marginesie: Co będzie, jak Chińczyki uzyskają pełny i powszechny dostęp do netu? Łącza tego chyba nie wytrzymają ?

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Witam

No mysle ze niektorzy dosyc powaznie myla pojecie spamu a dodawania stron tematycznych do odpowiedniej tematyki. Nie obrazajac nikogo prosil bym o zmiane sposobu patrzenia na to co jest spamam a co nie jest.

Chcialbym sie zapytac a przy okazji zwrocic uwage na roznice .

Co jest spamem a co nie jest.

Przyjelo sie ze strony majace rozne dzialy dokonuja wpisu typu

adres_strony.pl/kategoria ,

czy to zle? Panowie, jesli katalog dopusza takie formy wpisu i wpis jest tematyczny czyli strona ma powiazanie tematu z kategoria katalogu to dlaczego to ma byc spam?

Jesli adres kieruje usera tam gdzie chce sie dostac czyli na strone z konkretna informacja to jest ok,

osobiscie uwazam takie wpisy za poprawne i jak najbardziej wskazane.

jesli wpis bedzie mial postac adres_strony.pl z anchorem bielizna a kolejno w kolejnym katalogu z anchorem buty to cos nie tak :) Jest kategoria buty to do kategorii w katalogu "buty" z pewnoscia bedzi bardziej odpowiedni wpis adres_strony.pl/buty.

Tego rodzaju wpis jest 100 razy lepszy od wpisu jesli podobnie admin strony zrobil by subdomene i wpis adresu bylby

kategoria.adres_strony.pl

kategoria2.adres_strony.pl

kategoria3.adres_strony.pl

To juz uwazam predzej za spam bo to celowe dzialanie przeniesienia czesto jako includ do subdomeny wlasnie tylko dla tego zeby dodac strone do katalogu bo ostatnio w katalogach przyjelo sie ze nie sa dodawana wpisy z pierwszego przykladu.

Spam w katalogu to takze jesli adres strony dodawany jest do nie tematycznych kategorii. To juz predej jest spam , nawet jesli adres jest w postaci glownego adresu. Zdarzy sie ze ktos przez pomylke doda tam gdzie nie trzeba ale przewaznie szybko sie zorientuje i napisze maila z prosba o poprawienie wpisu i wytlumaczy sie dlaczego tak sie stalo ze dodal wpis do kategorii niewlasciwej. Jesli doda wpis robotem, jakims badziewnym robotem to wpisu nie poprawi i to jest spam.

Osobiscie bardziej preferuje wpisy typu

adres_strony.pl/kategoria niz kategoria.adres_strony.pl , jesli pod obydwoma tymi adresami bedzie ta sama strona.

Spamem jest takze wpis adresu w ktorym teamtyka sie juz powtarza. czyli przewaznie

adres_strony.pl/kategoria1.a1.htm "produkt a"

adres_strony.pl/kategoria1.a2.htm "produkt b"

Ta sa dwie strony przykladowo do roznych produktow ale w tej samej tematyce. To jest spam.

Definicja spamu odnosi sie przwaznie zawsze do kazdego katalogu z osobna. Jedni pozwalaja na wilokrotne wpisy to w danym katalogu nie jest spamem a w innych katalogach juz takie dodanie bedzie spamem. Tak wiec proponuje zawsze przed dodaniem strony do katalogu przeczytac regulamin dodania wpisu i jesli niema regulaminu to warto go napisac :) lub zrobic mala notke przed formularzem dodawania strony co wolno a co nie wolno dodawac . Wystarczy napisac ze dodawane sa tylko glowne domeny stron , bez subdomen, dzialow-katalogow (adres_strony.pl/kategoria) i podstron.

Z drugiej strony proponuje przyjac za zwyczaj , staly zwyczaj klikania przed dokonanie wpisu w reklamy googla. Kazdego z nas to nic nie kosztuje a admin bedzie mial pare groszy. Z pewnoscia kazdy z nas ma przynajmniej jeden katalog i bardzo by sie cieszyl jesli ilosc klikow w googla by sie zwiekszyla. :( Dodatkowa kasa za prowadzenie katalogu. Im katalog bardziej popularny tym wiecej zarobi .

Rozumiem ze czas i takie tam przyjete zasady ale warto zmienic przyzwyczajenie i wzajemnie sobie pomagac chociazby klikajac w te reklamy.

Ja tak robie wpisujac strone do katalogu, sa reklamy googla to klikam. I pozniej dodaje wpis :(

pozdrawiam

Alo

ps. a moze by zalozyc oddzielne forum poto aby dokladnie opracowac co jest spamem a co nie i co wolno dodawac a co nie wolno dodawac do katalogow . Jakas ogolne definicja i zasady dodawania do polskich katalogow :)

SEO i SEM - www.rwnet.pl

Z drugiej strony proponuje przyjac za zwyczaj , staly zwyczaj klikania przed dokonanie wpisu w reklamy googla.
Załatwiając tym sposobem bana w Google AdSense właścicielowi katalogu ?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

:) to propozycja, "Irek" prosze uzasadniej to co piszesz , a nie pisz pytaniem na propozycje na ktora powinienes sie glebiej wypowiedziec :) . jesli uwazasz ze to nie dobry pomysl to napisz dlaczego .

Jeszcze nikt nie dostal bana za to ze klikalem w jego reklamy :(

Zawsze mozesz napisac w swoim katalogu : " jak dodajesz strone to nie klikaj w moje reklamy " :(

Dlaczego myslisz ze to by sie stalo, nagly przyrost klikow? z 3 do 30 czy z 100 do 300 , jak myslisz ile dziennie jest klikniec w jednym katalogu ?

Wiecej optymizmu :)

SEO i SEM - www.rwnet.pl

to propozycja, "Irek" prosze uzasadniej to co piszesz
W momencie utworzenia katalogu trafiają do niego prawie wyłącznie osoby dopisujące do niego llinki. Gdyby każda z nich klikała w reklamy google, prowadziło by to do bardzo wysokiego CTR. To wysokie CTR może zostać potraktowane jako próba oszukania systemu.
Jeszcze nikt nie dostal bana za to ze klikalem w jego reklamy
Wnioskuję z tego, że znasz wszystkich którym klikałeś w reklamy.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zgadzam sie z Irkiem.

Kliknij w reklame = namawianie do klikania.

I tutaj niema co sie glebiej zastanawiac: namawianie = ban.

Co do: chce miec ladny katalog bez wpisow z automatu - uzywam wlasnego, nie korzystam z powszechnych darmowek, dodawanie robie pay sms itp.

I klopot rozwiazany. Ciezko wymagac widzac katalog jak katalog zeby autor dodawarki mial litosc.

Co do opisywania ze dana firma/domena jest zle to krotkie i bardzo ryzykowne.

Czy jezeli ktos domene konkurencyjna zaspamuje ci katalog opiszesz ze sa zli ? - kto oni ? czy dodawarka jest zla. Temat bardzo ryzykowny.

za jednego klika co kilka dni w reklamy nikt nie dostal bana i wcale nie musze ich znac. :)

Nikt nikogo nie namawia, tym bardziej zadnej informacji na stronie na ten temat.

Robiac wpis kilku stron ponownie do tego samego katalogu po kilku dniach - bach w reklame

za kilka dni majac inne strony wracajac do tego samego katalogu - znowu raz w reklame.

Nie kilka razy a raz na jakis czas i bez zadnych informacji typu kliknij w reklamy, to byla propozycja przyjecia takiej zasady wsrod osob dodajacych do katalogow.

Wiadomo ze jesli bedziesz miec informcje o tym to dostaniesz bana.

Ale niech wam bedzie :) pomysl widac nie przeszedl z tym klikaniem :)

Co do ctr i cpm to mozna to obliczyc stosunek ilosci wejsc i klikniec i ilosci wywietlen. Przyjac zasady tworzenia i wstawiania reklam. Ale zapominamy o tym :P Temat klikania zakonczony.

Zostawmy to klikanie i zajmijmy sie definicja spamu , Prosze o opinie na temat wpisow do katalogow odnosnie tresci jak wyzej.

Pozdrawiam

Alo

SEO i SEM - www.rwnet.pl

Dzięki dodawarkom i spamiarkom wszyscy mamy więcej roboty, ci co dodają automatami tez. Teraz byle pokemon kupuje skrypt i już "pozycjonuje", trzeba potem kombinować żeby te śmiecie przejść. Od paru dni wywalam wpisy z automatów, zostawiam tylko katalogi. Może trochę się trzeba napracować, ale warto. Wpisy są oczywiście prawidłowe, tam gdzie trzeba, ale z automatu lub półautomatu i lecą w kosmos. Najlepsze jest to że 97% wpisów to wpisy z automatów, dodają nie tylko pokemony ale szanowani członkowie tego forum (z naciskiem na członkowie), którzy brzydzą się spamem i dodawarkami :)

CAN:

teraz już wszyscy używają automatów i nie ma się co dziwić, jak mam do wyboru wchodzić na każdy katalog, poszukać pasujących podkategorii i pododawać wpisy, to mi się poprostu nie chce. Inną kwestią jest natomiast umieszczanie wpisów w totalnie niepasujących kategoriach, czy próba zamieszczenia wpisu sto razy. Oczywiście też mi sie zdarza pospamować, ale lecę po księgach gości ze świata, a nie po polskich katalogach i pozycjonuje spamem swój własny spam :) Żadnych poważnych serwisów.

Pozdrawiam wszystkich :)

Od paru dni wywalam wpisy z automatów, zostawiam tylko katalogi. Może trochę się trzeba napracować, ale warto. Wpisy są oczywiście prawidłowe, tam gdzie trzeba, ale z automatu lub półautomatu i lecą w kosmos.
Po czym poznajesz ze to wpis z automatu? A jeżeli wiesz ze z automatu to dlaczego nie blokujesz automatów?

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności