Skocz do zawartości

Wysokość wynagrodzenia za pozycjonowanie dla freelancera

Jakub.P

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Mam szczerą nadzieję, że piszę ten post w odpowiednim dziale. Mam do was pytanie związane z zarabianiem za wbijanie komuś fraz w topy w Google. Na co dzień poprawiam widoczność fraz w korpo w jednym dużym projekcie. W międzyczasie zrobiłem stronę kumpla firmy na 3 frazy, za co wziąłem łącznie 100 zł. Teraz robię jedną stronę dla klienta, jedna fraza jest po  3 tyg w top 10, dwie się czają na drugiej stronie i biorę za to 100 zł za miesiąc (jego łączny koszt) i pewnie za 2 miesiące już mu nie będę potrzebny bo osiągnie co chciał. Dostałem teraz propozycję pozycjonowania strony sprzedażowej i szczerze nie wiem ile taka usługa kosztuje na rynku. To będzie większy projekt niż swoje prywatne, które robię oraz te dwa przypadki firm lokalnych. Tutaj będzie cały czas zwiększanie ilości użytkowników na stronie czyli nowe frazy i pozycjonowanie się na nie. Wiem, że muszę mieć budżet na taka kampanię ale ile mogę rościć dla siebie za taką pracę? Ile też mniej więcej można chcieć dla siebie od lokalnych firm często robionych na średnie i łatwe frazy? Jak najkorzystniej dla obu stron się rozliczać? Pytam Was ponieważ wierzę, że macie doświadczenie więc jeżeli możecie podzielić się dobrą radą to będę wdzięczny.

Pozdrawiam Was

J.

Wiem, że muszę mieć budżet na taka kampanię ale ile mogę rościć dla siebie za taką pracę?

Kolego czy ty sobie jaja robisz? ja za coś takiego biorę  wziąłbym 10 pln. tylko że nie prowadzę takich usług.

Tak na poważnie podstawą każdego biznesu jest bilans strat i zysków a żeby było wiadomo czy wyjdziemy nad kreskę czy pod. Wyliczenia niestety musisz sam dokonać.

E:/ po piwku nie powinno się pisać postów  :kwasny:

Jak najkorzystniej dla obu stron się rozliczać?

Najlepiej rozliczyć się najkorzystniej dla obu stron.

Masz już jakieś pojęcie bo jak piszesz osiągnąłeś jakieś wyniki.  Skalkuluj swoje wydatki i koszty plus oczywiście Twój zarobek. To jest najprostsze rozwiązanie dla ciebie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności