Skocz do zawartości

[znaleziono] Cloud VPS od Amazona Lightsail

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Amazon wczoraj uruchomił na razie testowo VPSy dość tanie od 5$ na miesiąc

Można się pobawić nawet za darmo przez miesiąc.

strona amazona 

https://amazonlightsail.com/

a więcej informacji po  polsku od webmastah

https://webmastah.pl/bomba-od-amazona-tanie-vps-od-5-dolcow/

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Niestety podczas zakładania konta musimy podać nr karty kredytowej, a następnie telefonicznie się zweryfikować.

:olaboga:  :heej: w porównaniu z OVH to wybada bladooo

VPS SSD 2

KVM OpenStack

1 vCore

2,4 GHz

4 GB RAM

SSD 20 GB

Local Raid 10

23,99 PLN Netto / m-c

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Blado ale z innych powodów (regiony, osy), a podany przez Ciebie przykład jest inną usługą. Jak chcesz porównywać z OVH to najbliżej temu będzie do VPS CLOUD 1/2/3 ale nadal to coś zupełnie innego.

Niestety, nie używam już OVH to nie wiem czy to jest nadal aktualne (może ktoś wie?), ale czy możesz poprzez API uruchamiać instancje jedna po drugiej w wielu regionach, robić ich snapshoty, zamykać te instancje i uruchamiać z tego obrazu gdzie indziej manewrując IP? Za snapshoty OVH chyba sobie liczy dodatkową kasę.

, a podany przez Ciebie przykład jest inną usługą.
SEOwcy wykorzystują  w określony sposób tanie VPS'y za bardzo nie zwracają uwagi czy można zdalnie uruchamiać instancje czy też mają inne wodotryski.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Rozumiem, że jakaś grupa używa inaczej niż reszta ale to nie zmienia faktu, że to są dwie różne usługi. Dlatego napisałem, że konkurencją jest tu Digital ocean czy linode, a ovh nawet nie wspominałem bo to nie ta bajka.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności