Skocz do zawartości

Potrzebuję pomocy przy pozycjonopwaniu

Patbal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

Z góry zaznaczę, że jest to mój pierwszy wpis oraz mam nadzieje o dobrym doborze działu.

Szanowni użytkownicy mam do was kilka pytań odnośnie pozycjonowania strony, która za tydzień skończę. A więc może najpierw pokrótce opiszę moją stronę:

Branża - pożyczko pozabankowe (konkurencja spora)

Frazy - jest ich dość dużo a wszystkie związane z pożyczkami (np "pożyczki przez internet", "pożyczki na dowód" "chwilówki" itd)

Kod strony i optymalizacja - jeżeli chodzi o samą strukturę oraz kod strony to jest świetny pod względem bezpieczeństwa, widoczności na urządzeniach mobilnych, szybko się ładuję. Generalnie jest bardzo rozbudowana i była robiona przez gościa, który od 10 lat zajmuję się tworzeniem stron z pasji, więc jeżeli chodzi o stronę programisty to jego robota została dopięta na ostatni guzik.

Teksty - na stronie mam około 50 tekstów na podstronach na średnio 400 słów z oznaczeniami h1,h2,h3 i dodaną grafiką która jest dobrze opisana. Ponadto teksty były pisane pod dane słowa kluczowe (np w przypadku "pożyczki przez internet" użyłem 3-4 razy tego słowa w różnych odmianach + nagłówek h1 i h2 zawierają te słowa + pogrubienie czcionki w odpowiednich miejscach itd)

Więc podsumowując - strona (programowanie + teksty) jest na wysokim poziomie.

Teraz moje pytania:

1. Czy opłaca się zlecić to zewnętrznej firmie czy mając mnóstwo czasu do dyspozycji lepiej samemu się tym zająć

a) Jeżeli samemu to co mam robić po za: pisaniem artykułów na blogach, wpisów na forach, linkowaniu do mojej strony, pisanie komentarzy z likiem. Generalnie jestem świeży w temacie i nie mam aż tak dużego pojęcia a znam tylko podstawy podstaw, lecz chętnie bym się zagłębił w temat.

B) Jeżeli wybór firmy to jakiej, jaką usługę kupić?

Mój budżet miesięczny to jakieś 600-700zł/msc + mam bardzo dużo czasu wolnego na zabawę w pozycjonera samemu.

Drodzy użytkownicy - co byście mi doradzili zrobić na moim miejscu?

Z góry dziękuję za odpowiedz! :)

zabawę w pozycjonera samemu.

dla większości na forum to jednak nie zabawa, a sposób zarobku na życie :) 

pożyczko pozabankowe

budżet miesięczny to jakieś 600-700zł/msc

plus zero softu i wiedzy, raczej słabo to widzę. 

"pożyczki przez internet", "pożyczki na dowód" "chwilówki"

daj spokój ... w ogóle kto idzie z takim budżetem w takie frazy? mając top na te frazy taki budżet jak Ty masz na pozycjonowanie to ludzie zarabiają dziennie.

lecz chętnie bym się zagłębił w temat

lektura forum, całe forum jest o seo. Tutaj wytycznych zrób to, zrób tamto, prowadzenie za rękę etc nikt Ci nie da ... 

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

Z budżetem 600-700 PLN miesięcznie bierzesz się za chwilówki?

Napisz poradnik "Jak urwać się z choinki"...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zdaję sobie sprawę ze są to bardzo oblegane frazy kluczowe, jednak już sporo zainwestowałem w stronę www i chcę spróbować ruszyć z firmą. Będę mieć praktycznie pół dnia na zagłębianie wiedzy w temacie SEO i "zabawę" samemu.

Jednak mimo wszystko chciałbym te 600-700zł zainwestować aby jakaś zaufana firma mi przynajmniej przez x pierwszych miesięcy pomogła. Od strony samej strony www to teksty są napisane pod SEO + mam bloga na stronie na którym będę pisać co jakiś czas nowe, merytoryczne i ciekawe artykuły pod pozycjonowanie.

ciach

Z budżetem 600-700 PLN miesięcznie bierzesz się za chwilówki?

Napisz poradnik "Jak urwać się z choinki"...

Tak jak pisałem, jestem początkujący w tym temacie. "chwilówki" to tylko przykład bo słów kluczowych jest znacznie więcej i będę starać się na pozycjonowanie dłuższych 2-3 częściowych fraz aby zwiększyć szansę. Ruch na stronie miesięczny, który by mnie zadowalał to jakieś 3 tysiące wejść - a podstron mam około 50 na różne frazy.

Mam szansę na taki ruch po 3 miesiącach od wystartowania (z moim budżetem 700zł/msc + nauką i "zabawą" samemu w pozycjonowanie mojej strony od podstaw?

Z tym budzetem mozesz rownie dobrze :

-rozpoczać remont mieszkania (masz dużo czasu więc koszty pracowników odpadaja)

-wyjechać na wakacje (możesz autostopem i spać pod chmurką )

I tak dalej.

Nie masz ani wiedzy ani pieniędzy - więc możesz zaponnieć o Seo w tej branży.

W takim razie jakie działania wykonują firmy pozycjonerskie których samemu nie dam razy wykonać?

Jestem świadomy, że w tym kierunku jest posiadanie specjalistycznej wiedzy ale każda wiedzę można nabyć. Płacąc sumę np 700zł raczej nikt nie będzie siedział 3 godziny dziennie nad moją stroną i codziennie w ciągu miesiąca ją pozycjonował. Nie wiem jakie stawki/h biorą pozycjonerzy ale firmy też muszą zapłacić pracownikowi, odprowadzić podatki, opłacić media i mieć zarobek. Więc płacąc te przykładowe 700zł to i tak praca takiej firmy pewnie będzie wynosić w sumie 2-3dni w przeliczeniu na godziny / msc.

Wiem, że pakuję się na głęboką wodę ale i tak mam ograniczony budżet w przeciwieństwie do mojego czasu jaki na firmę mogę poświęcić.

Więc prosiłbym o niekrytykowanie i nie podawanie przykładów typu

Zamiast tego prosiłbym o konkretne porady co z moimi możliwościami mam zrobić? W końcu to jest forum a forum to miejsce gdzie chyba mogę się o takie sprawy zapytać. Liczę na konkretne odpowiedzi co mogę faktycznie zrobić skoro i tak na 100% wchodzę w tę branże i mam budżet jaki mam. Wolę spróbować niż żałować że nie spróbowałem (a i tak już na samą stronę nie małe pieniądze poszły)

W takim razie jakie działania wykonują firmy pozycjonerskie których samemu nie dam razy wykonać?

Jestem świadomy, że w tym kierunku jest posiadanie specjalistycznej wiedzy ale każda wiedzę można nabyć. Płacąc sumę np 700zł raczej nikt nie będzie siedział 3 godziny dziennie nad moją stroną i codziennie w ciągu miesiąca ją pozycjonował. Nie wiem jakie stawki/h biorą pozycjonerzy ale firmy też muszą zapłacić pracownikowi, odprowadzić podatki, opłacić media i mieć zarobek. Więc płacąc te przykładowe 700zł to i tak praca takiej firmy pewnie będzie wynosić w sumie 2-3dni w przeliczeniu na godziny / msc.

Wiem, że pakuję się na głęboką wodę ale i tak mam ograniczony budżet w przeciwieństwie do mojego czasu jaki na firmę mogę poświęcić.

Więc prosiłbym o niekrytykowanie i nie podawanie przykładów typu

Zamiast tego prosiłbym o konkretne porady co z moimi możliwościami mam zrobić? W końcu to jest forum a forum to miejsce gdzie chyba mogę się o takie sprawy zapytać. Liczę na konkretne odpowiedzi co mogę faktycznie zrobić skoro i tak na 100% wchodzę w tę branże i mam budżet jaki mam. Wolę spróbować niż żałować że nie spróbowałem (a i tak już na samą stronę nie małe pieniądze poszły)

Zastanawiam się nad usługami  xxxxxxxxxx - jest to dobry wybór i rzetelna firma?

jest to najlepszy wybór jaki mógłbyś dokonać.

Mam nadzieje, że "wydoją" Cię z kasy oferując 2-3 frazy typu: pożyczka chwilówka + miasteczko kilkutysięczne

pamiętaj rozliczaj się za efekty - nie będziesz mógł mieć pretensji, że nie wiesz za co płacisz, bo efekty pewnie będą, a że nierentowne to już inna para kaloszy :)

za 700 zł na whitepress możesz kupować średnio po 2-3 artykuły co miesiąc, może jakichś desperatów w ten sposób znajdziesz na pożyczkę kto wie :)

Jestem świadomy

Nie,  nie jesteś świadomy.  Wybrałeś branżę z górnej półki, topową.  Tam nie ma miejsca dla amatorów, którzy uczą się, po za tym budżety są dużo wyższe. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

mam nadzieje o dobrym doborze działu.

Niestety, odpowiedni dział dla tego tematu znajduje się tutaj https://www.forum.optymalizacja.com/forum/9-dowcipy/

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Odpowiedni dział to dowcipy jak wskazał @blake. To się nawet dla początkujących nie nadaje. Skąd się biorą tacy goście a właściwie pomysły jak autora?
Co tam, ja szczerze życzę powodzenia!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zamiast tego prosiłbym o konkretne porady co z moimi możliwościami mam zrobić?

No to Ci podpowiem konkretnie.Z takim budżetem (i wiedzą) jakie masz więcej stracisz niż zarobisz.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności