Skocz do zawartości

Na ile Google potrafi wykryć zaplecze i kojarzyć fakty?

MagdaW

Rekomendowane odpowiedzi

@blake, zobacz te są świetne, potwornie żarłoczne -

Azureusy są chyba najładniejsze ze wszystkich, polecam pooglądać w google grafika.

Czy wy tak na serio?

Do tego służy forum. Zapomniał wół...?

@MagdaW, nikt nie pcha stron do GSC bez potrzeby. I tyle.

nihil fit sine causa

Do tego służy forum

Wątpię, czy akurat to forum służy do wykładania każdemu gimbowi, który tupie nogą wszystkiego na tacy.

Zapomniał wół...?

Wół zanim zadał pytanie przetestował to o co chciał zapytać 5 razy. Później nie trzeba było już pytać, bo było wszystko jasne. Jest to jedyna droga do nauczenia się czegokolwiek. Teraz widzę tendencja jest taka - poczytam topowych bajkopisarzy, kupie 2 softy i jazda z klientami!

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

wszystkiego na tacy

Nie widziałem w tym wątku żadnej informacji mającej jakieś strategiczne znaczenie. Takie z resztą pojawiają się na PiO rzadko, często między wierszami, jako Freudowskie pomyłki i pewnie nie częściej jak raz na kilka tysięcy postów. Natomiast promowanie zdrowej, paranoicznej relacji google - pozycjoner służy przecież nam wszystkim. Niedoinformowani początkujący robią najwięcej szkody, zwłaszcza ci zaczytani w co poniektórych blogach.

Wół zanim zadał pytanie przetestował to o co chciał zapytać 5 razy. Później nie trzeba było już pytać, bo było wszystko jasne.

No popacz, własne know-how wyłożyłeś na tacy :D

nihil fit sine causa

No popacz, własne know-how wyłożyłeś na tacy :D

To akurat zawsze wykładam...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Blake, ja testuję owszem - ale pyta się po to żeby przyspieszyć pewne procesy. Liczę na życzliwość ludzi po prostu. To nie jest tak że oni "dyskutują" z kimś świeżym jak tam przytoczyłeś cytaty (ile czasu ci to zajęło?) - ja KONKRETNIE przytoczyłam casus SEOZGREDA który pisze jasno na swoim blogu - oni dyskutują niejako z tym co tam pisze, a nie z moimi wywodami - nie dostrzegasz tego, twój problem.

Jimmi wszystko wyjaśnił jak mi się zdaje - odpisał mi merytorycznie, dlaczego DT przestaje mieć sens...z racji pingwina, który zaczyna ignorować syf.

PS. SzlafRock dzięki za podbitkę. Czyli to co rzekłeś było pod jakim kątem? Pod tym który Jimmi wyraził, że DT traci na znaczeniu z racji ignorującego pingwina?

Taaa... "ignorujący pingwin" :D Dlaczego więc nie zlikwidują tego narzędzia jeżeli pingwin jest "ignorujący"? Pomyślcie czasem... to nie boli.

Czyli to co rzekłeś było pod jakim kątem?

Pod Twoim, że "brnie" niejako.

że DT traci na znaczeniu z racji ignorującego pingwina?

DT straciło na znaczeniu i owszem. Sami pozycjonerzy "nauczyli" algorytm, które linki są złe i na które należy zwrócić uwagę. Wcale nie twierdze, że DT nie było przydatne, było ale tylko w określonych ekstremalnych wypadkach. Dla większości pozycjonerów liczy się tylko kasa, jak najwięcej kasy więc zgłaszali linki do DT czy była potrzeba czy nie.

Pingwin czy tam algorytm nic nie ignoruje ale po ostatniej większej aktualizacji jest zmniejszona czułość algo. Po prostu można więcej ale też w określonych sytuacjach.

Dlatego co Ty czytałaś o DT jest już nieaktualne. W pozycjonowaniu wiedza bardzo szybko się zmienia i trzeba ją na bieżąco uaktualniać.

Po za tym nie widzę sensu aby dodawać strony zapleczowe do GWT, Analyticsa i innych narzędzi Google jeśli pozycjonujesz w tej wyszukiwarce. Kupowanie 100 kart GSM aby założyć konto w G jest na poziomie przedszkola. :) Jeśli tak bardzo chce to możesz skorzystać np. z narzędzi Yandexa czyi Yandex Metrica https://metrica.yandex.com/i Yandex Webmaster https://webmaster.yandex.com

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Blake, czy musisz się tu udzielać? SzlafRock wystosował z siebie merytoryczną, wartościową odpowiedź. Potrafisz tak czy masz za mało wiedzy? Jeśli nie chce Ci się i wolisz gardzić innymi to nie zaśmiecaj mi wątku proszę. 

Dzięki wielkie SzlafRock za wyjaśnienie. Teraz jest to dla mnie jasne. Co do kart to nie chcę 100 kupować :) W planie było zrobić tak tylko dla tych perełek najważniejszych coby mieć dostęp do danych z GSC - przecież Majestici drogie i inne jeszcze droższe nie pokazują wszystkiego - np. linków z SocialMedia Majestic nie pokazuje - co jest dla mnie niezrozumiałe.

PS. Nie jest tak, że nie czytam. Bardzo dużo czytam, bardzo. Codziennie - ale do tego co SzlafRock napisał nie dokopałam się jakoś nigdzie. 

Stwierdzenie, że pingwin "ignoruje" spamerskie linki nie jest do końca trafne. Obniża ich wartość, tak aby nie miały wpływu na ranking - to bliżej prawdy (przynajmniej wg. wypowiedzi np. Gary'ego Illyes'a). A np. kary ręczne ciągle istnieją, także nie spisujcie DT na straty zbyt szybko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności