Skocz do zawartości

Co przeszkadza Ci w pracy z copywriterem?

Barrackin

Rekomendowane odpowiedzi

Nic mi nie przeszkadza, jestem tolerancyjny.

Nie potrafię tylko zrozumieć częstych sytuacji w stylu:

- zlecam (bez targowania się o stawkę)

- zlecenie zostaje przyjęte (w oparciu o dokładne ustalenia przed zleceniem)

- kontakt się urywa.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nawet nie chcę sobie przypominać ile kasiory umoczyłem w "profesjonalnych tekstach" :D 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja również wkurzałem się ale po jakimś czasie zrozumiałem ze taniej i lepiej mieć kogoś na stałej stawce na przykład 1800-2000 zł netto w biurze lub zdalnie to już od ustaleń.

Taka kobiecina pisze mi ok 100 preclowych tekstów w ciągu dnia roboczego (8h), lub ok 50 lepszej jakości do napsiania których musi nieco poczytać o temacie. Plus taki koszty pracownika dajesz w koszty, człowiek może sobie pracować z domu jeśli chce. Najlepszym rozwiązaniem jest zatrudnienie w burze stacjonarnie na etat a nie na umowę zlecenia, wtedy koszty wynoszą minimum ponad 3k brutto, ale i tak na siebie zarabia bez problemu.

Mion czy uważasz, że to coś złego, że w celu stworzenia dobrego, wartościowego artykułu szukamy informacji z 1 ręki? Nie chcę być pyszny, ale nasi klienci nie mają z nami wielu problemów (a to o czym wiemy, staramy się cały czas naprawiać), więc ich nie zapytam. Informacje od osób, które same zamawiają teksty pomogą nam po prostu stwierdzić, co jest rzeczywistym problemem.

MaxPan serio 100 precli dziennie? Mniej niż 5 min na tekst? I mniej niż 10 min na tekst o którym trzeba coś poczytać?

logomini.png
artykuły | opisy | tłumaczenia | synonimy | content marketing| prowadzenie FB

TXT4SEO.pl | txt4seo@txt4seo.pl| 516 423 653

Dawno temu zajmowałem się pisaniem tekstów na skalę masową. Napisanie 100 precli na dzień jest możliwe, ale na drugi dzień wydajność spada do 20 tekstów - serio. Nawet pisanie 50 tekstów dziennie nie jest łatwe - piszę o preclowych i jak to było w moim przypadku.

czy uważasz, że to coś złego, że w celu stworzenia dobrego, wartościowego artykułu szukamy informacji z 1 ręki?
Napisałem to w zupełnie innym kontekście. Przy okazji OT z "waszego" cennika  szkoda, że kontakt ogranicza się do formularza kontaktowego z "wami" o z działu "o nas" nic nie wynika czy chociaż z Firmą mamy sprawę ... ale wracając do cennika

Artykuły specjalistyczne Cena od 15 zł

Jeśli w tej cenie oferujecie artykuły specjalistyczne, to :nie_powiem: ... chyba, że macie altruistów jako specjalistów  :zeby: 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli w tej cenie oferujecie artykuły specjalistyczne, to ... chyba, że macie altruistów jako specjalistów   

Najwięcej za art specjalistyczny dałem 500 netto :D i jak mi odwaliła 4 teksty to za uja nic nie zrozumiałem :D 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

MaxPan serio 100 precli dziennie? 

Tak serio teksty po ok 1000-1200 znaków. Bez problemu tyle tekstów dostaje jest jeden "myk" ale niech to pozostanie przy mnie :D To są teksty  słabej jakości ale nie jest "sieczka", taka woda. Zdecydowanie lepsze od tych co na PIO po 1 zl sprzedają ( sprawdzałem, i zamawiałem), Jeszcze nigdy nie dostałem za te teksty powiadomienia, "że content słabej jakości" są do czytania.

Jeśli w tej cenie oferujecie artykuły specjalistyczne, to :nie_powiem: ... chyba, że macie altruistów jako specjalistów  :zeby:

Obawiałem się, że w końcu temat pójdzie w tym kierunku, a naprawdę nie o to mi teraz chodzi, żeby się reklamować. Ten projekt trafia do konkretnej grupy docelowej, a poza tym jest to tylko pewien schemat stworzony na potrzeby zamówień online, 99% zleceń ustalamy indywidualnie, bez pośrednictwa platformy. Jeśli potrzebujesz dobrych tekstów i masz budżet - zapraszam, jestem absolutnie przekonany, że będziesz bardzo zadowolony. Jakby co pisz na PW, nie zaśmiecajmy wątku. Dane kontaktowe są na dole w stopce, dane firmy w regulaminie: 

https://txt4seo.pl/regulamin/.

logomini.png
artykuły | opisy | tłumaczenia | synonimy | content marketing| prowadzenie FB

TXT4SEO.pl | txt4seo@txt4seo.pl| 516 423 653

Często odnoszę wrażenie, że copywriterzy patrzą na swoją prace zbyt wąsko, że ich celem jest napisać tekst, wysłać go i zapomnieć. A przecież w pisaniu pod pozycjonowanie nie sama obecność tekstu jest istotna. Często nie łapią większej perspektywy, nie patrzą na cel pisania tekstu, tylko samo jego napisanie jest dla nich celem. A dla zamawiającego treść cel jest dużo dalej.

jest napisać tekst, wysłać go i zapomnieć
To co mają jeszcze robić ... wysyłać zleceniodawcy kwiaty na imieniny  :bukiet: Oświeć nas ?

Często nie łapią większej perspektywy, nie patrzą na cel pisania tekstu,
Czy mechanika interesuje jak będzie dalej eksploatowane auto w którym wymienił olej ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności