Skocz do zawartości

Co przeszkadza Ci w pracy z copywriterem?

Barrackin

Rekomendowane odpowiedzi

Z mojego doświadczenia osoby, która już trochę lat na rynku jest: ludzie często myślą, że pisać może każdy, a okazuje się, że nie do końca tak jest. Jednak umówmy się że pewnego rodzaju predyspozycje są potrzebne, tak samo jak do grafiki, programowania czy pozycjonowania. "Copywriterów" jest bardzo dużo, to chyba największa grupa z tego co widać chociażby na FB, ale Copywriterów zdecydowanie mniej. Ludziska piszą bez przygotowania, bo uważają, że to łatwy kawałek chleba.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powinni jeszcze zaproponować pozycjonowanie gratis.
Ja bym stawiał na zrobienie serwisu www w ostateczności założenie bloga na wordpresach ... wszak zleceniodawca powinien móc "gdzieś" opublikować napisane w ramach zlecenia teksty :palacz:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Często nie łapią większej perspektywy, nie patrzą na cel pisania tekstu, tylko samo jego napisanie jest dla nich celem. A dla zamawiającego treść cel jest dużo dalej.

Kurcze mam nadzieję że jesteś kołczem a jeżeli nie to przynajmniej poetą

Często nie łapią większej perspektywy, nie patrzą na cel pisania tekstu, tylko samo jego napisanie jest dla nich celem.

Piszesz jak "copywriter" za 1,50 zł dużo ale bez sensu i logiki.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

MaxPan serio 100 precli dziennie? Mniej niż 5 min na tekst? I mniej niż 10 min na tekst o którym trzeba coś poczytać?

Tak serio teksty po ok 1000-1200 znaków. Bez problemu tyle tekstów dostaje jest jeden "myk" ale niech to pozostanie przy mnie

MaxPan - pracownica jest w stanie dostarczać takie ilości codziennie? Pomijając kwestię jakości 100 sztuk x 1200 znaków to 120 000 znaków tekstu/~5-6h efektywnej pracy (odliczam przerwy na posiłek/ubikację/kawę,itp) to daje średnio 20 000 znaków na godzinę = 20 tekstów/1h, co daje z kolei jakieś 0,33 tekstu/minutę.

1-2 dni można taką serię walnąć, ale z doświadczenia wiem, że przy 3 dniu ciężko już to ogarnąć. Obojętnie czy słaba, czy wymagająca jakość tekstów - przy takiej ilości wysiłek intelektualny jest dla organizmu równie wyczerpujący co 8h solidnej pracy fizycznej.

Moje przykładowe teksty: https://mojeteksty123.wordpress.com/

mijając kwestię jakości 100 sztuk x 1200 znaków to 120 000 znaków tekstu/~5-6h efektywnej pracy

Jak byś był bardziej w  temacie to byś wiedział, że aby dostać 100 preclowej jakości tekstów wcale nie trzeba tyle pisać.

bingo :D Dobrze synonimizowany ręcznie tekst daje w wyniku mieszania całkiem przyzwoite teksty preclowi.

Powiem Wam więcej większość tych "żółtych" copywriterów co oferują teksty po 1 zl własnie tak robią, sprawdzałem. Tylko gorzej synonimizują. Myślę, że robią synglotą na "małym suwaku".

W takim razie @MaxPan sam źle się wyraziłeś, gdyż napisałeś "PISZE mi 100 tekstów dziennie", odpowiedniejszym słowem by było "dostarcza" mi 100 unikatowych tekstów dziennie. I sam się zdziwiłem, bo po bezustannym klepaniu 8h mózg paruje.

Ale z drugiej strony nawet jak robi jeden bardzo mocno osadzony synonimami tekst na godzinę to z takiego można wygenerować więcej niż 12 dających się czytać tekstów.

Widzisz Max, ja to Cię rozgryzłem od razu.Co do synonimizacji - musi być robiona z jajem a nie na odczep, by tylko znaków naklepać jak stara przed wigilią pierogów. Pisanie to sztuka a nie praca przy produkcji gwoździ ( chociaż na swój sposób to też jest sztuką). Poprawiałem kiedyś tekst po copy, który chyba przesadzał z synonimizacją i i tekst wyglądał jak domy w Aleppo.

Potrzebujesz linków? Pisz!

(...) musi być robiona z jajem a nie na odczep, by tylko znaków naklepać jak stara przed wigilią pierogów (...)

Nie wiem jak tam u Ciebie, ale ja dostaję niebo w gębie. Szczególnie w Święta. Porównanie więc średnio trafione ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności