Skocz do zawartości

Meta opis zablokowany przez robots.txt

Ricci

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, potrzebuję waszej pomocy.

Mam nową stronę internetową. Poprzednia strona była wypozycjonowana lokalnie pod domeną z wersją z WWW. Nowa strona jest z domeną w wersji bez WWW. Obecnie w wyszukiwarce po wpisaniu nazwy firmy czy słów kluczowych wyświetla się stara strona z linkiem z WWW i tu pojawia się problem bo nie wyświetla się meta opis.

Komunikat: Opis tego wyniku jest niedostępny. Przyczyna: plik robots.txt tej witryny.

W search console nie wykrywa błędów. Taki jest robots.txt

User-agent: *
Disallow: /cms/wp-admin/
Allow: /cms/wp-admin/admin-ajax.php

Poprosiłem 3 dni temu o ponowne zaindeksowanie strony. Strona w wersji bez www się zaindeksowała (widoczna jest po wpisaniu site:) ale po wpisaniu słów kluczowych wyświetla się wciąż niepoprawna wersja z www i zablokowanym opisem.

Niestety w search console nie mogę ustawić preferowanej domeny ponieważ pojawia się komunikat, że można to zrobić jedynie dla domeny najwyższego poziomu. Moja domena do xxx.miasto.pl.

Co mogę zrobić, aby ponownie pojawił się meta opis do strony? Nie jest dla mnie ważne czy to będzie wersja z WWW czy bez WWW, ale nie mogę sobie pozwolić na to, żeby meta opis był zablokowany. Wygląda to bardzo nieprofesjonalnie. Dodam też, że blokada meta opisu pojawia się dla strony głównej, ale dla starych zakładek ze strony z www opisy są wciąż widoczne.

dobra  poczekać parę dni, to może potrwać

zrób przekierowanie w .htaccess na jedną wersję.

tutaj jest opis jak to zrobić i jeszcze parę innych rzeczy htaccess

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/62516-faq-htaccess-301-i-inne-seo-porady/?p=529069

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności