Skocz do zawartości

Linki ze znacznikami nagłówkowymi h2 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam na stronie tytuły do kolejnych artykułów, które są linkami. Ich struktura jest taka, że tekst jest dodatkowo w znacznizkach <h2></2>. 

przykład:

<a href="tytul-artykulu-jakis-tam">
<div class="klasa">
<h2>tytul-artykulu-jakis-tam</h2>
</div>
</a>

Czy to jest błędne? w online-owych testach seo czesto mi wypisuje że nie mam żadnych linków wewnętrznych natomiast w search console są. Czy trzeba to zmienić czy można zostawic tak jak jest? (trzeba przyznać, że większość CMS-ów automatycznie robi wlasnie w taki sposób, że tytuły ktore są linkami zawarte są w h2)

Ale potwór :) elementów blokowych div nie umieszcza się w elementach liniowych a. Tak samo nagłówek h2 jest elementem blokowym i nie może być w a. Jeśli koniecznie chcesz już mieć ten link w nagłówku to zrób tak <h2><a>.

Polecam używanie validatora 

https://validator.w3.org

Takie podstawowe błędy składni odrazu Ci wyświetli.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Ale potwór :) elementów blokowych div nie umieszcza się w elementach liniowych a. Tak samo nagłówek h2 jest elementem blokowym i nie może być w a. Jeśli koniecznie chcesz już mieć ten link w nagłówku to zrób tak <h2><a>.

Polecam używanie validatora 

https://validator.w3.org

Takie podstawowe błędy składni odrazu Ci wyświetli.

Ok, dzięki za pomoc. Szykuje mi się kilka dni poprawiania ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności