Skocz do zawartości

Obciążenia VPS'a

BIG_MAQ

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jestem świeżym użytkownikiem VPS'a i dziś po zalogowaniu do DA otrzymałem ostrzeżenie  o treści:

Warning: The system load average is 16.46

This has exceeded the 10 threshold.

One Minute      - 27.3
Five Minutes    - 16.46
Fifteen Minutes - 7.27

top - 22:08:08 up 15 days, 33 min,  0 users,  load average: 26.15, 16.41, 7.30
Tasks: 117 total,   2 running, 115 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
Cpu(s):  0.1%us,  0.2%sy,  0.0%ni, 99.7%id,  0.1%wa,  0.0%hi,  0.0%si,  0.0%st
Mem:   2097152k total,   881824k used,  1215328k free,        0k buffers
Swap:        0k total,        0k used,        0k free,   459704k cached

Całe zdarzenie miało miejsce wczoraj w nocy. Tu dodam, że ze swojej strony z serwerem nic nie robiłem. Aktualnie na serwerze czysty Wordpress zainstalowany i tyle.

Czy takie akcje mogą być determinowane obciążeniem CPU przez innych klientów? Czytałem o zjawisku overbookingu przy serwerach VPS. Jak interpretować ten komunikat?(chodzi mi o wartości m.in. - nie wiem do czego się odnieść).

Dzięki

Ile ram i jaki cpu ma ten vps ?

Zobacz w logach serwera http jakie były wykonywane żądania = ruch.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności