Skocz do zawartości

Onet zachęca internautów do wyłączenia adblocka

SzlafRock

Rekomendowane odpowiedzi

Portal Onet.pl na swojej stronie głównej wprowadził nowe rozwiązane dla użytkowników adblocków: wyświetla im jedynie górną część strony.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/onet-zacheca-internautow-do-wylaczenia-adblocka-pokazujac-tylko-poczatek-strony-glownej

2cx80t2.jpg

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeżeli zaczną się pojawiać na prawdę wartościowe materiały i odpuszczą clickbaitowe tytuły to nie widzę w tym nic złego. Jakość idzie w parze z kosztami. Według mnie w tej chwili onet niczym się nie wyróżnia od pozostałych portali ogólnotematycznych. Informacje pisane praktycznie identycznie, często przeklejane z tymi samymi literówkami.

Każdy kto szuka interesujących go, wartościowych wiadomości ze świata i kraju już dawno przerzucił się na portale oraz strony tematyczne.

Ładnych pare lat już sam z siebie nie wszedłem na żaden onet, interie czy wp. Pare razy dziennie zaglądam na wykop więc jak wydarzy się coś ważnego to raczej mnie nie ominie ;) 

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Te reklamy to maja coraz bardziej bezczelne i obłapiające mnie.

Ich strona glowna nieraz wyglada jak tablica ogloszeniowa, tutaj pozyczka, tutaj gielda, tutaj tabletki, tutaj schudne, tu przytyje. Nieraz cos wyskoczy ze sie idzie tylko w...kurzyc jak to dziadostwo wylaczyc.

Bezposrednia prosba o wylaczenie adblocka moze byc ok jesli sa wobec mnie  tez ok. A czym sie te 3 glowne portale miedzy soba roznia, ze mam tam wylaczac adblocka? Nie wiem :|

Moim zdaniem jeśli ktoś czerpie zyski z reklam to bez sensu jest ich blokowanie. Osobiście nie korzystam z żadnych blokerów reklam. Blokuje jedynie skrypty typu analytics i inne śledzące mnie w internecie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Moim zdaniem jeśli ktoś czerpie zyski z reklam to bez sensu jest ich blokowanie.

Bez sensu to są te filmiki z opcją automatycznego uruchamiania się - ale w statystykach to już są miliony odsłon i takiemu jeleniowatemu wydawcy oczy się zaświecą.

Osobiście nie korzystam z żadnych blokerów reklam.

A chociaż klikasz w te banery? bo jak nie to tak jakbyś miał adblocka.

Najlepsze są te głośno grające, automatycznie odtwarzające wideo albo z uciekającym X. Klikniesz pare kart, siedzisz zamyślony wieczorem na słuchawkach i łup!

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

albo z uciekającym X

No to rzeczywiście jest w..jące.Czasem wejdę na taką stronę i okazuje się że jest tam to czego szukam, ale to klikanie zanim trafisz w X to tragedia.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności