zsedc Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witam Trzeci raz w ciągu 2 lat dostaję od nazwa.pl informację: "Przekroczenie parametrów serwera" . Zwykle na kilka dni przed otrzymaniem ostrzeżenia dzwonią do mnie z super promocją : możliwość przejścia na droższy i lepszy serwer. Ze strony w panelu administracyjnym dowiaduję się, że przekroczyłem "Parametr określający czas procesora użyty przez skrypty PHP / CGI w ciągu doby." Z wykresu widzę, że nagły wzrost jest 4 - 5 krotny i tylko nieznacznie przekracza górny dopuszczalny limit. 1. No to aktualizuję kilka wordpressów, jak zwykle wywalam wszystko co niepotrzebne. 2. Zaglądam na wykres po kilku dniach i co widzę? Jeszcze gorzej. 3. No dobra, sprawdzam logi, ale jakby nic podejrzanego. Wywalam kolejne niepotrzebne już rzeczy. Włączam do akcji cloudflare. 4. Sprawdzam po kilku dniach i nadal przeciążenie. W końcu przenoszę skrypty które generują największe obciążenie na inny hosting. 5. Sprawdzam po kilku dniach - obciążenie na wykresie bez zmian. Logi nadal czyste. Olewam temat. Najwyżej zablokują 6. Po kilku dniach sprawdzam z ciekawości i widzę, że jednak obciążenie wróciło do normy - nie ma przeciążenia. Taka sytuacja miała już miejsce 2 razy i teraz jest 3ci raz. Jak myślicie? Nieudane działania marketingowe? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar4 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ja kilka ładnych lat temu była w nazwa, teraz zarówno ich jak i home omijam szerokim łukiem... Tobie też to proponuję zrobić... Co do CGI to na hostingach zawsze masz wąskie gardło... Sprawdź ten sennik! Instrukcja-PDF.pl Tworzenie stron www - damtox.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misjaNET Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jest na to prosta rada, olej pseudo serwery home czy nazwa jeśli nie masz tam jakiegoś wielkiego serwisu tylko właśnie wordpressy i inne takie. Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kayman Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 W dniu 15.12.2016 o 09:01, zsedc napisał(a): 3. No dobra, sprawdzam logi, ale jakby nic podejrzanego. "jakby" to mało, jak logi nic nie mówią zastosuj jakiś rejestrator wejść, przeanalizuj wejścia i zrób blokady Mapy, plany, schematy, zdjęcia czyli typowe oraz nietypowe wykorzystanie LeafLet.js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 W dniu 15.12.2016 o 09:01, zsedc napisał(a): Trzeci raz w ciągu 2 lat dostaję od nazwa.pl informację: "Przekroczenie parametrów serwera" . Zwykle na kilka dni przed otrzymaniem ostrzeżenia dzwonią do mnie z super promocją : możliwość przejścia na droższy i lepszy serwer. Sporo osób (też do nich należę) jest u nich z przyzwyczajenia lub braku czasu na przeprowadzkę. Mam u nich serwer ponad 10 lat. Czas to uczcić i się przenieść wreszcie Podobne ostrzeżenia jak u Ciebie też miałem, ale nie łączyłbym tego z działaniami "marketingowymi". Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zsedc Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Po 5 dniach obciążenie nagle kilkakrotnie zmalało mimo, że od 15 grudnia zupełnie nic nie ruszałem na hostingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Pytanie co mówią logi, bo wpływ na obciążenie mogło mieć wiele rzeczy jak choćby najazdy botów czy próby ataków. Pozdrawiam, Piotr K. Zobacz eleganckie szablony dla swojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 zsedc napisał(a): Po kilku dniach sprawdzam z ciekawości i widzę, że jednak obciążenie wróciło do normy - nie ma przeciążenia.Nie ma żądań http, to nie ma obciążenia. Przykład: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/235426-atak-na-wp/ Do tego pomnóż, to przez (n) WordPress'ow jakie hostujesz = obciążenie, a nie "nieudany marketing" > https://pl.wikipedia.org/wiki/Brzytwa_Ockhama Dlatego jak pisali Koledzy wyżej logi twoim przyjacielem HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.