Skocz do zawartości

4 pierwsze wyniki z bazy

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznij czytać uważniej posty, a najlepiej zobacz to:

https://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html

Nawet Ci podpowiem:

To sort in reverse order, add the DESC (descending) keyword to the name of the column in the ORDER BY clause that you are sorting by. The default is ascending order; this can be specified explicitly using the ASC keyword.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

• 2 tygodnie później...

A czy spotkaliście się z błędem o zapisie?:

Fatal error: Cannot redeclare click() (previously declared in d:\apache group\Apache\htdocs\akurat3\include\funkcje.php:11) in d:\apache group\Apache\htdocs\akurat3\inc\funkcje.inc.php on line 25

Dziwne bo taka funkcja jest napisana dobrze bo na innym serverze działa. Mówic wam to coś? :/

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Fatal error: Cannot redeclare click()
Definicja funkcji click() jest powtórzona.

Funkcja o danej nazwie może występować tylko jeden raz. Oczywiście wywoływana może być więcej niż jeden raz...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dziękuję Mion.

A taki zapis:

Warning: main(../../../../files/libs/yauth_class.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in d:\apache group\Apache\htdocs\akurat4\akurat\auth_init.php on line 11

Taki mi się zapis pojawia, a na FTP w ogóle nie mam takiego katalogu jak FILES i LIBS :)

Otwieram to u siebie na dysku po przez zapis w skrypcie

include( '../../../../files/libs/yauth_class.php' );

Czemu tak mi pisze? Jaką ścieżkę dostępu ustawić?

Mówi wam to coś?

Mówi wam to coś?
Tak mówi, że lepiej zacznij solidnie naukę PHP jak chcesz dalej korzystać z tego jezyka ! To o co pytasz to są podstawy...

Ustaw ścieżkę bezwzględna do tego pliku którego nie ma w include np:

include('d:\apache group\Apache\htdocs\akurat4\libs\yauth_class.php');

Na serwerze unixowym ścieżki będą inne i znowu będziesz miał 'cyrki'. Wiec najlepiej ustaw w jakimś pliku config w define() definicje ścieżek bezwzględnych potem zamienisz tylko w jednym miejscu np.:

define("PATH_LIBS","d:\apache group\Apache\htdocs\akurat4\libs\");

czyli :

include(PATH_LIBS.'yauth_class.php');

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki Mion.

Wiem że to podstawy, kurcze ale pokolei to stram się kumać.

A po pracy mało czasu mam na naukę z książek. :)

Pozdrawiam.

Poza tym takie ścieżki względne typu: ../../../../ wymuszają wyszukiwanie przez serwer plików, co za tym idzie jest to rozwiązanie mało wydajne :)

No to nie mój skrypt. Dostałem tylko za zadanie go zaadpotować i zmienić design. Tam jest więcej "kwiatków" na których załamuję ręcę.

Ale nawet ich tu nie przytocze bo bana dostane :)

Wiec tym bardziej uważaj na ścieżki. Ponieważ jak teraz testujesz na localhoscie pod Windows, a zakładam, że docelowo będzie na systemie Unixowym definicje scieżek są inne wiec nie będzie działać. Dlatego wyjście jest stosowanie wszędzie tam gdzie jest to wymagane stałych define()!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności