Skocz do zawartości

Jak przenieść WordPress na inny serwer?

ppdesignstudio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w najbliższym czasie planuję przenieść kilkanaście stron/serwisów na inny serwer.

Zależy mi na tym aby proces przenoszenia WordPress był zautomatyzowany i uwzględniał skuteczne przeniesienie wpisów, stron, zdjęć, motywu, wtyczek, menu i widgetów.

Czy ma ktoś sprawdzony sposób który ułatwiałby taką operację? 

Na ogólnych zasadach FTP zrzut bazy > FTP wgranie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Duplicator jest do xxxx. Często są problemy z archiwizacją plików w głęboko osadzonych katalogach. Jest limit 256 (nie pamiętam dokładnie) liter w nazwie pliku a Duplicator traktuje całą ścieżkę jako nazwę pliku, więc często miałem z tym problem. Najlepsze rozwiązanie to zgranie bazy, przegranie wszystkich plików przez ftp i po sprawie.

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

• 1 rok później...
Dnia 23.03.2018 o 19:39, ppdesignstudio napisał:

Polecam wtyczkę All in One WP Migration z której korzystam najczęściej.

• darmowa do 512 MB
  • powyżej limitu płatna $69 (Dożywotnia licencja z dożywotnimi aktualizacjami, do użycia na dowolnej liczbie stron internetowych)

Możesz zwiększyć limit, zmieniając go w pliku wtyczki - rozwiązanie znajdziesz w necie.

Ps. też polecam tą wtyczkę.

1. Kopiujesz wszystkie pliki FTP
  2. Eksportujesz bazę danych, jeśli strona ma być pod inną domeną zamieniasz wszystkie adresy na nowe
  3. Wgrywasz pliki na nowy serwer
  4. Zakładasz bazę i importujesz dane
  5. Zmieniasz dostęp do bazy w pliku wp_config.php

Rozumiem ze automatyzacja bylaby najlepsza i pewnie sa pluginy, ktore to robia ale nie wiem jak z limitami... Jesli jednak nie zda to egzaminu, a masz ssh to przejdz do miejsca gdzie znajduje sie Twoj folder i wykonaj komende:

zip -r nazwa_pliku.zip folder

Pozniej uzywajac jakiegos klienta FTP sciagnij sobie zipa. Na inny serwer wrzucasz zipa, rozpakowujesz i zrobione. Oczywiscie jeszcze baza danych.

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności