Skocz do zawartości

Xelix

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłbym liczyć na pomoc internautów w ocenie strony internetowej? Jest ona dosyć młoda, w trakcie budowy merytoryki (baza danych, menu itp.). Co chcielibyście widzieć jeszcze na stronie, co jest nie tak, czego brakuje. Zależy mi na opiniach ludzi spoza grona moich znajomych, stąd ten temat na forum.

https://pijtanio.pl/

Pozdrawiam

Ogólnie wygląda estetycznie. Czcionka/jej kolor na podstronach trochę prześwietlona i oczy mi się męczą. Fajnie by było, gdyby filtr miast był na stronie z listą barów bez otwierania nowej podstrony Ogólnie inicjatywa, pomimo iż nie jestem studentem, mi się podoba :) Powodzenia! 

20 godzin temu, MateuszDL napisał:

Ogólnie wygląda estetycznie. Czcionka/jej kolor na podstronach trochę prześwietlona i oczy mi się męczą. Fajnie by było, gdyby filtr miast był na stronie z listą barów bez otwierania nowej podstrony Ogólnie inicjatywa, pomimo iż nie jestem studentem, mi się podoba :) Powodzenia! 

Dziękuje za komentarz, kolor czcionki zmienię na dniach, faktycznie może męczyć oczy, a co do listy barów, myślę, że już przy normalnym funkcjonowaniu strony zazwyczaj będzie się patrzyło na miasto, w którym się mieszka, aktualnie przebywa, więc nie wiem czy to jest tak bardzo potrzebne. Lista jest dosyć duża (szerokość i wysokość), trzeba by przewijać na dół żeby pominąć listę, a jak dodam na dole, to będzie się mijać z celem. Napisałem stronę w jquery, aby właśnie nie było problemu z szybkim przełączaniem między stroną główną a listą barów. Jeśli więcej osób wysunie taki pomysł, wtedy pomyślę nad zmianą tego, narazie lista zostaje bez zmian.

Pozdrawiam

Szata graficzna zwłaszcza ten TOP i diament IMHO nie koresponduje z tematyka strony.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

9 godzin temu, Mion napisał:

Szata graficzna zwłaszcza ten TOP i diament IMHO nie koresponduje z tematyka strony.

Szatę graficzną planuje zostawić, lecz zmienić nagłówek strony, na bardziej związany z tematyką strony właśnie, lecz na razie nie mam pomysłu na to. O diamencie nie pomyślałem, też można zmienić, nawet byłoby mi to na rękę, bo przez niego są generowane niepotrzebne przekierowania na fonts.google :)

9 godzin temu, jimmi napisał:

Top za duży IMO, na pierwszy rzut oka tytuł w topie jest nieczytelny.

reszta może być, co prawda jeśli masz parę tylko miast lepiej zrobić "przyciski" niż rozwijaną listę. 

grafika jw.

Mała ilość miast jest tymczasowa, będzie ich o wiele więcej, tylko po co na razie dodawać miasta, jak nie jestem w stanie uzupełnić tych co są aktualnie podane. Planuje również dodać system newsów informujący czytelników jakie zmiany zachodzą na stronie oraz jeszcze kilka elementów zwiększających ilość treści do kodu HTML :)

8 godzin temu, Xelix napisał:

O diamencie nie pomyślałem, też można zmienić, nawet byłoby mi to na rękę, bo przez niego są generowane niepotrzebne przekierowania na fonts.google

Zainteresuj się: https://fontawesome.io/icon/beer/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tak na pierwszy rzut oka - top stanowczo bardziej powinien kojarzyć się z tematyką strony. Jak wszedłem to po prostu nie wiedziałem, o czym jest strona - a to powinno się rzucać w oczy od razu po wejściu :)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

10 godzin temu, bold napisał:

Jak wszedłem to po prostu nie wiedziałem, o czym jest strona

Ja miałem podobnie 1wsze wrażenie z uwagi na ten ciemny top, to strona o Bieszczadach :hmmm:

Znalazłem ciekawy top w grafice google, tylko zastanawiam się czy mogę go użyć, czy nie łamie tym jakiś praw autorskich. Czy ewentualnie jeśli wrzucę w title/alt adres strony z której pobrałem obrazek czy ewentualnie prawa autorskie nie będą już łamane?

Przed chwilą, jimmi napisał:

@Xelix masz możliwość szukania w google według licencji obrazków. 

Pokaz licencję na jakiej masz obraz to wtedy można się wypowiedzieć, ale w większości nie będzie to ok.

Nie ma żadnej informacji odnośnie licencji, jest po prostu zdjęcie, link:

https://www.acheer2u.com/cat/beer/img/banner002.jpg

Strona źródłowa:

https://www.acheer2u.com/cat/beer/

na pewno nie, chyba że uzyskasz od nich pozwolenie

BTW poszukaj obrazem

z odpowiednią licencją

np

https://www.google.pl/search?hl=pl&tbs=simg:CAESlAEJnV6hcFz4MKkaiAELEKjU2AQaAggADAsQsIynCBphCl8IAxInrw6ZGcMOrhmfGbQOpBmhGcUOa4U03zSnN44nqyfbKMk0-jODKeA0GjC4VmF01-zsaHy0hNwNNUkB6pgwkF4jcV7qBAbklLBWgb7yZop-2c1RK8gEEBdl8tAgBAwLEI6u_1ggaCgoICAESBHqhjWAM&q=beer&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjKh871za7RAhUq64MKHTxdDtEQsw4IKw&biw=1920&bih=959#q=beer&hl=pl&tbs=simg:CAESlAEJnV6hcFz4MKkaiAELEKjU2AQaAggADAsQsIynCBphCl8IAxInrw6ZGcMOrhmfGbQOpBmhGcUOa4U03zSnN44nqyfbKMk0-jODKeA0GjC4VmF01-zsaHy0hNwNNUkB6pgwkF4jcV7qBAbklLBWgb7yZop-2c1RK8gEEBdl8tAgBAwLEI6u_1ggaCgoICAESBHqhjWAM,sur:fc&tbm=isch

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności