Skocz do zawartości

onlyTop100

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałem już na kilku forach i nikt mi nie pomógł. Mam problem z moderacją komentarzy FB Comments. Zrobiłem to zgodnie z instrukcją autorów CMS i wszystko gra tylko mam problem z moderacją komentarzy. Kod autorów skryptu:

step 1) Edit file: database/lang_en.php

Find code:
?>

Add above:
$lang['Facebook_title'] = "Comments";

step 2) Edit file: database/lang_pl.php (only for polish users)

Find code:
?>

Add above:
$lang['Facebook_title'] = "Komentarze";

step 3) Edit file: templates/default/style.css
Find code:
/* PLUGINS */

Add below:
#page #commentTitle{margin:10px 0;padding-left:10px;background:inherit;color:#598600;font-size:2.2em;font-weight:normal;border-left:2px solid #c8cccf;background:inherit;}

step 3) Edit file database/config.php

Find code:
1 => Array( 'header.php', 'page.php', 'footer.php' ),

Add below:
2 => Array( 'header.php', 'page_facebook.php', 'footer.php' ),

step 4) Copy content of file "templates/default/page.php" and paste to new file (create new file): "page_facebook.php".

step 5) Edit new file "templates/default/page_facebook.php"

Find code:
// displaying subpages

Add below:
getSiteUrl( );
?>
<div class="clear"> </div><h3 id="commentTitle"><?php echo $GLOBALS['lang']['Facebook_title']; ?></h3>
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/<?php echo $config['language'].'_'.strtoupper( $config['language'] ); ?>/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-comments" data-href="<?php echo $config['url_domain'].$aData['sLinkName']; ?>" data-num-posts="3" data-width="100%" data-order-by="time" data-colorscheme="light"></div>
<?php

step 6) Go to backend, edit page you want to and go to "Advanced" tab. Choose "2: header.php, page_facebook.php, footer.php" in option "Templates".

Remember! This plugin will not work on localhost! If you want to test it, you need to upload script with this plugin on online server.

Komentarze można dodawać ale nie moderować. Z facebook developer dodałem jeszcze ten kod w head:

<meta property="fb:app_id" content="{nr aplikacji}" /> 

<meta property="fb:admins" content="{id konta na fb}"/>
<meta property="fb:admins" content="{id drugiego konta}"/>

Z góry dziękuję za pomoc.

17 hours ago, onlyTop100 said:

Z góry dziękuję za pomoc

Ale jak brzmi pytanie ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

33 minutes ago, onlyTop100 said:

Co dopisać,

Nie mam pojęcie co masz dopisać. Przeanalizuj błędy zwracane przez kod programu i je wyeliminuj. 
Przy analizie błędów JavaScript pomocny jest FireBug w Firefox: https://getfirebug.com/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności