Skocz do zawartości

Stały dostęp do drugiego komputera na zmiennym Ip

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz spróbować z https://www.duckdns.org/ , na komputerze uruchamiasz aplikację, która automatycznie będzie sobie aktualizować adres IP. Tylko że wtedy nie masz adresu IP, a sudomenę typu costam.duckdns.org.

Możesz też pobawić się opcją Połączenie pulpitu zdalnego, który masz w Windowsie zamiast TeamViewer (według mnie to wygodniejsze)

Nie bawiłem się tym w przypadku domowego kompa, więc gwarancji dać nie mogę że zadziała. Ale spróbować możesz.

Temviewer też zda egzamin. Wystarczy na kompuetrze firmowym do autostartu dodać aplikację teamviewer quicsupport w której możemy ustawić stałe hasło. Drugą aplikacją jest simplehelp tylko tutaj już potrzeba jakiś serwer aby móc na nim postawić aplikację (serwer)

Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności