Skocz do zawartości

Pozycjonowanie subdomeny

WhiteN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Główna strona, np. strona.pl to landingpage, jest tam mało treści, więc stworzyłem bloga na wordpresie i podpiąłem go pod subdomene blog.strona.pl. No i doszedłem do wniosku żeby lepiej pozycjonować subdomene czyli blog.strona.pl bo jest tam więcej treści, słów kluczowych itp. No i pytanie czy dobrze robie, bo linkuję i wszystko kieruję na subdomene, nie na główną domenę (landingpage). I czy główna strona (strona.pl) otrzymuje też soczek z tego i też ją wybije juz bez subdomeny?

Dopiero się uczę pozycjonowania więc wiecie :P A i prosił bym o jakiś link do dobrego poradnika jak pozycjonować landing page.

Polubienia facebook, instagram, youtube, X (Twitter), Twitch. 

Subdomena jest traktowana jako zupełnie inny adres. Jeżeli chcesz uzyskać pozytywny wpływ również na domenę główną, to w tym przypadku lepiej byłoby gdybyś założył bloga w folderze strona.pl/blog Takie rozwiązanie ma więcej sensu.

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

Dnia 7.01.2017 o 16:13, 5k18a napisał:

Jeżeli chcesz uzyskać pozytywny wpływ również na domenę główną, to w tym przypadku lepiej byłoby gdybyś założył bloga w folderze strona.pl/blog Takie rozwiązanie ma więcej sensu.

I jeszcze samo domena.pl/blog nie do końca wystarczy, żeby zwiększać moc całej domena.pl

Linkowanie wewnętrzne to klucz :ph34r:

Subdomena jest traktowana jako zupełnie inny adres. Jeżeli chcesz uzyskać pozytywny wpływ również na domenę główną, to w tym przypadku lepiej byłoby gdybyś założył bloga w folderze strona.pl/blog Takie rozwiązanie ma więcej sensu.

7 godzin temu, Jamie napisał:

I jeszcze samo domena.pl/blog nie do końca wystarczy, żeby zwiększać moc całej domena.pl

Okej, dzięki.

A i jeszcze mam pytanie jak wrzucic wordpresa do podkatalogu landingpage (strona.pl/blog) tak by była cała strona główna tego bloga? Chyba wiecie o co chodzi? bo jak robie folder, wrzucam tam wordpressa wchodzę w strona.pl/blog to niby działa ale jest błąd i nie wyświetla wpisów.

A ten landingpage masz postawiony na jakimś CMS? Jeżeli tak i jest to wordpress, to zwyczajnie opublikuj stronę o nazwie blog i podepnij ja jako główną stronę bloga w panelu administracyjnym ustawienia>czytanie>Strona z wpisami

imitacja kamienia i skał

Możesz rozwinąć ten "większy sens" ??

15 godzin temu, Jamie napisał:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

53 minutes ago, Mion said:

Możesz rozwinąć ten "większy sens" ??

Postaram się odnaleźć film na yt Matta, z Google Webmasters, w którym pośrednio to powiedział. W tym filie mówi że nie ma to większego znaczenia watch?v=_MswMYk05tk ale w kolejnym o innym temacie, mówił że robił reaserch na swoim blogu z subdomeną i folderem. I wyszło że lepiej sprawuje się wrzucanie wszystkiego pod jedną domenę. Trochę mi zajmę zanim wygrzebię ten film.

imitacja kamienia i skał

Ciężkie to będzie do odkopania, bo film traktował o innym temacie. Pod tym linkiem masz niewielką dyskusję na MOZ:

https://moz.com/community/q/moz-s-official-stance-on-subdomain-vs-subfolder-does-it-need-updating

imitacja kamienia i skał

16 godzin temu, 5k18a napisał:

A ten landingpage masz postawiony na jakimś CMS? Jeżeli tak i jest to wordpress, to zwyczajnie opublikuj stronę o nazwie blog i podepnij ja jako główną stronę bloga w panelu administracyjnym ustawienia>czytanie>Strona z wpisami

Landingpage jest zrobiony w html5 ale juz jest dobrze blog wgrany w katalogu /blog

Dzięki wszystkim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności