Skocz do zawartości

Google Suggest

michal

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję Pneuma.

nie ma sprawy,

To jest prawie tak dobre jak idea lokalizacji globalnego medium...

to jest troszkę lepsze :-)

mnie zastnawia w jaki sposób jest segregowana odpowiedź tego czegoś, bo ani alfabatycznie ani wg ilości wyników, może liczba zapytań??

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

mnie zastnawia w jaki sposób jest segregowana odpowiedź tego czegoś, bo ani alfabatycznie ani wg ilości wyników, może liczba zapytań??

- Hehehe, to jest właśnie pozycjoner, pewnie nawet gdybyś zobaczył moją listę byłych to byś się zastanawiał co zrobić żeby być na pierwszym miejscu. ;)

A co do XXXXX-Local, to ciekaw jestem kiedy wreszcie odważą się wprowadzić tag w rodzaju: <meta name="local" content="Warszawska,Kraków,Cracow,Polska,Poland">, lub też kiedy faktycznie zaczną lokalizować serwery na których stoją te pliki.

Swoją drogą, pytanie otwarte: widziałem kiedyś statystyki, które ładnie (w 60-70%) pokazywały skąd odwiedzający się łączy (województwo/miasto/ośrodek w PL). Czy ktoś z Was ma skrypt (PHP) który rozpoznawałby miejsce (w Polsce) na podstawie IP? Widziałem kiedyś amerykański skrypt który lokalizował regiony, na podstawie whois, ale nie był do zastosowania w polskich realiach. Nie wydaje mi się żeby traceowanie było jedynym wyjściem, bo ono chwilę trwa...

Pozdrawiam, J.

Hm. Nie wiem czym się zachwycacie.

nowością !!!

:)

jeszcze ciekawostka

jak to to działa

This new web search service suggests queries as a user types what he or she is looking for into the search box. By offering more refined searches up front, Google Suggest can make searching more convenient and efficient, because it eliminates the need to type the entire text of a query. In addition, the service can connect users with new query suggestions that are useful, intriguing, and fun.

How does it works? Quite simple. As you tpye in the search textbox, it makes an client http request to https://www.google.com/complete/search with this format:

https://www.google.com/complete/search?hl=p...=true&qu=polska

sendRPCDone(frameElement, "polska", new Array("polska", "polska models", "polska muzyka", "polska agencja prasowa", "polska zbrojna", "polska ksiazka telefoniczna", "polska kuchnia", "polska mapa", "polska gazeta", "polska kielbasa"), new Array("16,800,000 results", "106,000 results", "1,470,000 results", "57,100 results", "89,300 results", "9,690 results", "374,000 results", "1,970,000 results", "1,100,000 results", "5,350 results"), new Array(""));

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

By offering more refined searches up front, Google Suggest can make searching more convenient and efficient, because it eliminates the need to type the entire text of a query.

O, to faktycznie niezłe: duża ilość ludzi wybierze podsunięte pod nos wyszukiwania, keszowane pewnie, lub może serwowane z bliższej lokalizacji, więc i Guglowi serwery odsapną.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności