Skocz do zawartości

Drastyczny spadek CTR, urządzenia mobilne

bredek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Od 5 stycznia zauważyłem ogromny spadek CTR i zarobków na jednej ze stron - aż o ponad 200% przy stabilnym ruchu na poziomie 5 tys. uu dziennie, w statystykach analytic brak jakichkolwiek zmian. 

Wiem, że z początkiem roku jest mniej reklamodawców i zarobki gorsze, ale aż takiego spadku nigdy nie zauważyłem - CTR zawsze było podobne, CPC się zmieniało.

Zauważyłem, że na smartfonie nie chcę się wyświetlać główna reklama i też spadek jest właśnie tylko z platformy mobilnej - czyli to musi być przyczyną.

Nic nie zmieniałem, dodatkowo o dziwo pozostałe reklamy na stronie w które ktoś okazyjnie klika wyświetlają się normalnie.

Dodam, że mam taką samą stronę tylko polską i tam nic się nie zmieniło. 

Czym to może być spowodowane? Mieliście już kiedyś coś podobnego?

EDIT: Dziwne, pogrzebałem trochę w kodzie i zaczęła się wyświetlać - zobaczymy czy wróci do normy. Nie rozumiem jednak dalej czym to mogło być spowodowane...

Pozdrawiam

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności